Εκτός συνέχειας από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο της Βουδαπέστης έμεινε η εθνική μας ομάδα, καθώς δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Κροατίας και υπέστη την ήττα με τελικό σκορ 14-11. Στις θέσεις κατάταξης 5-8 πλέον η Ελλάδα.

Η Κροατία συνεχίζει στη διοργάνωση και στο δρόμο για τα μετάλλια και το Ολυμπιακό εισιτήριο θα αντιμετωπίσει την Ισπανία που έκανε τη μεγάλη έκπληξη και απέκλεισε την κάτοχο του τίτλου Σερβία στα πέναλτι. Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τους Σέρβους σε ματς για τις θέσεις 5-8.

Η άμυνα της Εθνικής μας υποτάχθηκε στους Κροάτες που το καλοκαίρι κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρέθηκε να κυνηγά διαφορά τριών τερμάτων ήδη από το πρώτο οκτάλεπτο όταν ο Γκαρσία έκανε το 6-3 στον παίκτη παραπάνω.

Οι Κροάτες βρέθηκαν μπροστά με 8-3 στα τρία πρώτα λεπτά του δεύτερου οκταλέπτου. Κάπου εκεί το έργο της ομάδας του Θοδωρή Βλάχου έγινε βουνό με δεδομένη τη διαφορά των δύο ομάδων στα ποσοστά ευστοχίας. Η Ελλάδα δεν βρήκε αντίδραση και ηττήθηκε πολύ άνετα από τους Κροάτες.