Ο Ίκερ Κασίγιας, ο θρυλικός Ισπανός τερματοφύλακας θέλει να αναλάβει την προεδρία της ομοσπονδίας, αντικαθιστώντας τον Λουίς Ρουμπιάλες.

Όταν «έσκασε» ως φήμη ότι ο πρόεδρος της ισπανικής Λίγκας, Χαβιέρ Τέμπας, θέλει να κατεβάσει για υποψήφιο πρόεδρο της ομοσπονδίας τον Ίκερ Κασίγιας, πολλοί θεώρησαν ότι επρόκειτο για κόλπο του Τέμπας, ώστε να προβληματίσει τον νυν πρόεδρο της ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες, με τον οποίο οι σχέσεις του είναι κάκιστες.

Ο θρυλικός Ισπανός τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης, όμως, φαίνεται πως το σκέφτεται σοβαρά, όπως επιβεβαίωσε το περιβάλλον του στο τηλεοπτικό δίκτυο «Cuatro». Ο Ίκερ, στα 38 του χρόνια, εργάζεται στην Πόρτο ως συνδετικός κρίκος διοίκησης και παικτών, εν αναμονή της τελικής απόφασης των γιατρών για το αν μπορεί να επιστρέψει στα γήπεδα, μετά το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη την περασμένη Πρωτομαγιά.

Το «αντίο» στην αγωνιστική δράση, όμως, μοιάζει πιο κοντινό από ποτέ. Γι’ αυτό και ο Κασίγιας σκέφτεται τους επόμενους μήνες να ανακοινώσει ότι κρεμάει οριστικά τα γάντια του και, στη συνέχεια, να διεκδικήσει την προεδρία από τον Ρουμπιάλες, σε μια εκλογική διαδικασία που θα λάβει χώρα μέσα στο 2020.

Τέμπας και Αγάνθο

Ο Ρουμπιάλες, πρώην ποδοσφαιριστής και αυτός αλλά βεβαίως όχι τόσο υψηλού επιπέδου, δεν ανησυχεί, αφού θεωρεί πως ο Κασίγιας δεν έχει τα απαραίτητα στηρίγματα για να τον αντιμετωπίσει στα ίσα.

Η δημοτικότητα του Κασίγιας, όμως, τον οποίο στηρίζουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό η φίλαθλη κοινή γνώμη και άλλοι ζωντανοί θρύλοι του ισπανικού ποδοσφαίρου, όπως ο Κάρλες Πουγιόλ ή ο Αντρές Ινιέστα, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμηθεί από τον νυν πρόεδρο της RFEF.

Οι πρόσφατες αναρτήσεις του Κασίγιας με τους δύο πρώην συμπαίκτες του στην Εθνική Ισπανίας μπορεί να αποτελούν ένδειξη για το τι θέλει να κάνει στο μέλλον. Εκτός από τον Τέμπας, η υποψηφιότητα του Ίκερ θα έπαιρνε το «πράσινο φως» και από την Ένωση των Ποδοσφαιριστών, πρόεδρος της οποίας είναι ο άλλοτε συμπαίκτης του στην Ρεάλ (και με πέρασμα από τον Άρη), Νταβίδ Αγάνθο.