Ο Δικέφαλος του βορρά σε μια επίδειξη κυνικότητας, έφυγε με το αγχωτικό αλλά πολύτιμο για την οικονομία του πρωταθλήματος διπλό από το γήπεδο της Λαμίας (0-1), με την ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα να βρίσκει την λύση με τον λατρεμένο πλέον τρόπο της, δηλαδή από στατική φάση! Σκόραρε ο Μάτος, κόλλησε το… VAR!

Ο ΠΑΟΚ δοκιμαζόταν απόψε σε μια από τις ισχυρότερες έδρες του πρωταθλήματος, κόντρα σε μια ομάδα που είχε ηττηθεί μόνο από τον Ολυμπιακό μπροστά στο κοινό της, με τον Δικέφαλο του βορρά να αναζητούσε μια νίκη με… επιβλητικό στυλ, ώστε να παραμείνει στο… κυνήγι των ερυθρόλευκων στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Και έτσι ακριβώς αντιμετώπισε το παιχνίδι η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα, από το ξεκίνημα του. Με σοβαρότητα, αλλά και υπομονή, ο Δικέφαλος έψαξε σταδιακά τα κενά στην άμυνα των κυανόλευκων, φτάνοντας έτσι πολύ κοντά στο να ανοίξει το σκορ στην αναμέτρηση σε δυο περιπτώσεις.

Αρχικά με τον Βιεϊρίνια στο 10 λεπτό, με τον Πορτογάλο να πιάνει το σουτ με το αριστερό μέσα από την περιοχή αλλά τον Θεοδωρόπουλο να απομακρύνει και στην συνέχεια, με τον Ακπόμ να αναγκάζει σε άλλη μια σπουδαία επέμβαση τον Έλληνα κίπερ, με τον Άγγλο επιθετικό να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα μετά από την όμορφη σέντρα του Γιαννούλη (15′).

Ο γόρδιος δεσμός της άμυνας της ομάδας του Άκη Μάντζιου, ωστόσο λύθηκε λίγα λεπτά αργότερα, με τρόπο που πλέον τείνει να γίνει… παραδοσιακός για τους φιλοξενούμενους. Ο ΠΑΟΚ μετά την μεγάλη ευκαιρία του Άκπομ, δεν είχε καταφέρει να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Θεοδωρόπουλου, αλλά ευτύχησε να προηγηθεί σε ένα χρονικό σημείο που τα δρώμενα της αναμέτρησης παρουσίαζαν μια ανησυχητική στασιμότητα.

Ο αρχηγός του Δικεφάλου εκτέλεσε εξαιρετικά μια στατική φάση από την δεξιά πλευρά και ο Μάτος, με προβολή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τον Βραζιλιάνο μπακ να φαίνεται να βρίσκεται σε αντικανονική θέση αλλά την φάση να μην μπορεί να ελεγχθεί, λόγω… κολλήματος του VAR! (33′), με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το φτωχό αλλά δίκαιο 1-0.

Το πρόβλημα στο VAR αποκαταστάθηκε, το γκολ αποδείχτηκε πως ορθά μέτρησε, ωστόσο αυτή ήταν η φάση που ξεχώρισε στα πρώτα αγωνιστικά λεπτά του δευτέρου μέρους της αναμέτρησης. Ο Αμπέλ Φερέιρα είδε τον Γιαννούλη να αποχωρεί με το φορείο από το παιχνίδι (55′), ο ΠΑΟΚ είχε πετύχει τον σκοπό του, αμυνόταν με ασφάλεια χαμηλά στο γήπεδο (πολλώ δε μάλλον μετά και από την είσοδο του Κρέσπο), χωρίς να αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα από την χαλαρή πίεση της Λαμίας και κάπως έτσι, τα λεπτά κυλούσαν χωρίς κάποια φάση άξια αναφοράς.

Σε ένα πολύ φτωχό παιχνίδι από άποψη παραγωγικότητας -αλλά και ποιότητας- ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ανησυχήσει τους φίλους του ενόψει της απαιτητικής συνέχειας, με τον Πορτογάλο τεχνικό να πρέπει να αισθάνεται αρκετά τυχερός που απέναντι του βρέθηκε μια παραπάνω από το επιτρεπτό, φοβισμένη Λαμία που του επέτρεψε να μην πατήσει την… μπανανόφλουδα και να συνεχίσει να βάζει πίεση στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό…