Πριν από μερικές εβδομάδες η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κατάφερε να κάνει δικό της τον Χάουαρντ Σαντ Ρος, με τον Κουβανό άσο να αφήνει την ΑΕΚ έπειτα από 1,5 χρόνο στα κιτρινόμαυρα.

Έχοντας καταγράψει τις πρώτες συμμετοχές του με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, ο 29χρονος γκαρντ/φόργουορντ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της VTB League για τους πιο δύσκολους αντιπάλους πάνω στο παρκέ, ενώ έκανε ειδική αναφορά στη συνεργασία του με τον Ντέιβιντ Μπλατ.

Στην ερώτηση για το ποιοι ήταν οι πιο δύσκολοι αντίπαλοι, όσον αφορά το μαρκάριασμά τους, ο Κουβανός είπε: «Ο πρώτος είναι χωρίς αμφιβολία ο Τάιρις Ράις. Ο δεύτερος θα έλεγα πως είναι ο Σκότι Ουίλμπεκιν, καθώς εγώ κι αυτός παίζαμε συχνά αντίπαλοι στις προπονήσεις. Και τρίτο θα έλεγα τον Άλβιν Γιανγκ, με τον οποίο παίξαμε στην Ιταλία».

Παράλληλα, μίλησε και για το πέρασμά του από την Νταρουσάφακα και απάντησε στο αν εκείνος και ο Σκότι Ουίλμπεκιν πήγαν στο επόμενο επίπεδο, μέσα από τη συνεργασία τους με τον Ντέιβιντ Μπλατ: «Σίγουρα. Μας βοήθησε πολύ εμένα και τον Σκότι. Είμαι ευγνώμων για όλα όσα έκανε για εμάς. Δυστυχώς, η ζωή του Μπλατ δεν είναι η ίδια, παλεύει κόντρα στην σκλήρυνση κατά πλάκας. Ελπίζω ότι θα την νικήσει και θα αναρρώσει».

Όσο για την παρουσία του στο Summer League, με τη φανέλα των Ντένβερ Νάγκετς τόνισε πως «πήγα στο Summer League ώστε να κερδίσω εμπειρίες και να δω πώς είναι το μπάσκετ εκεί. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την ευκαιρία που είχα».