Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποχαιρέτησε άδοξα το Αυστραλιανό Open, καθώς ηττήθηκε κατά κράτος από τον εξαιρετικό Μίλος Ράονιτς (3-0 σετ), με τον Έλληνα τενίστα να αποκλείεται στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης…

O κορυφαίος Έλληνας τενίστας ηττήθηκε με 7-5, 6-4, 7-6(2) από τον 29χρονο Καναδό (Νο.35) και αποχαιρετάει άδοξα τη Μελβούρνη, όπου πέρυσι σημείωσε την πιο μεγάλη Grand Slam πορεία του.

Ο αποκλεισμός, λοιπόν, σημαίνει και απώλεια 630 βαθμών, αλλά αυτό μάλλον είναι το τελευταίο που τον απασχολεί αυτή τη στιγμή. Για την ώρα, άλλωστε, δεν χάνει τη θέση του στην παγκόσμια κατάταξη.

Το θέμα για τον Στέφανο είναι ότι δεν καταφέρνει να αγωνιστεί σε δεύτερη εβδομάδα σλαμ για τρίτη διαδοχική φορά, παρότι οι συνθήκες (θεωρητικά) ήταν αρκετά ευνοϊκές.

Για να λέμε και την αλήθεια, πάντως, πολλοί ήταν αυτοί που υποτίμησαν τον Ράονιτς και ενδεχομένως να φταίει για αυτό η πτώση του τον τελευταίο καιρό λόγω τραυματισμού.

Δεν παύει, όμως, να είναι πρώην Νο.3 τενίστας στον κόσμο, με συμμετοχή σε έναν τελικό Grand Slam και δύο ημιτελικούς.

Και, κυρίως, με ένα όπλο που δύσκολα μπορείς να εξουδετερώσεις αν είναι σε καλή μέρα.

Μιλάμε, φυσικά, για το φονικό σερβίς του, το οποίο δεν κατάφερε να απειλήσει ποτέ ο Στέφανος!

Συνολικά έχασε μόνο επτά πόντους στο πρώτο σερβίς του, σημειώνοντας 19 άσους.

Ακόμα και όταν επέστρεφε την μπάλα στις… ρουκέτες του αντιπάλου του, τις περισσότερες φορές ο Στέφανος ήταν ο χαμένος των ράλι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μίλος είχε 55 winners, έναντι μόνο 23 του Στέφανου. Οι αριθμοί του Καναδού ήταν εξαιρετικοί και στο φιλέ με 29/41 πόντους, την ώρα που ο Τσιτσιπάς είχε 7/15.