Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Λάρισας, με δυο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι (Χατζηγιοβάννης και Μπουζούκης 24′ και 90′ αντίστοιχα), αστόχησε σε ένα ακόμα (28′), ίδρωσε αλλά τελικά απέδρασε με ένα σπουδαίο διπλό για την οικονομία του πρωταθλήματος, διατηρώντας συγχρόνως το εξαιρετικό σερί του!

Ο Παναθηναϊκός έδειξε τις προθέσεις του από το πρώτο λεπτό του αγώνα, με τους παίκτες του Γιώργου Δώνη να διατηρούνται αρκετά ψηλά στον αγωνιστικό χώρο, πιέζοντας ασφυκτικά -και συστηματικά- εκείνους της Λάρισας, γεγονός που δυσκόλεψε αφόρητα την ανάπτυξη αλλά και την άμυνα της Θεσσαλικής ομάδας.

Το τριφύλλι δεν έδειξε να επηρεάζεται σημαντικά από την ξαφνική απουσία του Κίκο Μακέντα από το βασικό σχήμα, αλλά το παιχνίδι “φώναζε” πως με πιο άρτιες επιλογές στην τελική προσπάθεια, αργά ή γρήγορα θα έβρισκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα…

Και την λύση στον συγκεκριμένο τομέα την έδωσε για ακόμη μια φορά ο Ζαχίντ. Ο Νορβηγός με έξοχη ατομική προσπάθεια ξέφυγε από την επιτήρηση του Μόρα, ο Έλληνας στόπερ τον ανέτρεψε και ο VAR ορθά επιβεβαίωσε την παράβαση, με τον Χατζηγιοβάννη να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να βάζει την υπογραφή του για το 1-0 υπέρ του Παναθηναϊκού (24′).

Σε ένα απόλυτο Déjà vu, με διαφορετικούς ωστόσο πρωταγωνιστές, το τριφύλλι κέρδισε το δεύτερο πέναλτι στην αποψινή αναμέτρηση, μόλις 5 λεπτά από την υπόδειξη του πρώτου. Ο Νάγκι ντύθηκε… Ζαχίντ, ζάλισε τον Καρανίκα, ο οποίος δεν είχε άλλη επιλογή από το να τον ανατρέψει εντός της μεγάλης περιοχής και τον διαιτητή Βρέζα να υποδεικνύει την παράβαση.

Ο σκόρερ του πρώτου τέρματος, Τάσος Χατζηγιοβάννης, στήθηκε απέναντι στον Κρίστινσον για δεύτερη φορά, με τον κίπερ της Θεσσαλικής ομάδας να παίρνει την εκδίκηση του, με μπόλικη βοήθεια από τον Έλληνα μέσο, καθώς εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών αποτυχημένα σε κάτι που πήγε να θυμίσει… Πανένκα! (28′)

Ο Παναθηναϊκός έχασε σπουδαία ευκαιρία να καθαρίσει το ματς από πολύ νωρίς, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια χωρίς να μας προσφέρουν ιδιαίτερες συγκινήσεις μέχρι το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου.

Ο κύβος ερρίφθη για τον Μιχάλη Γρηγορίου, ο οποίος λίγο πολύ, αναγκάστηκε να αλλάξει πράγματα για να βελτιώσει την παθητική στάση της ομάδας του, με την αλλαγή της διάταξης σε 4-4-2 αλλά και την είσοδο των Μπούστος και Μούζεκ να διορθώνουν τα κακώς κείμενα της Λάρισας. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και ένταση τις προσπάθειες του στον αγωνιστικό χώρο και στο δεύτερο ημίχρονο, απειλώντας ουσιαστικά για πρώτη φορά την εστία της αντιπάλου του στο 50 λεπτό της αναμέτρησης.

Ο Νάγκι έδειξε από τα πρώτα δείγματα γραφής του πως θα δώσει στοιχεία που έλειπαν από τον φετινό Παναθηναϊκό, με την ποιότητα αλλά και την διεισδυτικότητα του Ούγγρου επιθετικού να γλυκαίνει την επίθεση του τριφυλλιού, όταν μετά από ωραία ενέργεια σέρβιρε στον Ζαχίντ που με την σειρά του επέλεξε την σέντρα και όχι το σουτ, τον Πούγγουρα να πιάνει την κεφαλιά, αλλά να στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Η ΑΕΛ είχε βρει τα πατήματα της, η αλλαγή διάταξης αλλά και προσώπων την έκαναν εμφανώς πιο απειλητική, με τους “βυσσινί” να παρουσιάζονται απειλητικοί σε δυο περιπτώσεις. Αρχικά με το μακρινό σουτ του Μπούστος στο 52′ και στην συνέχεια με εκείνο του Ουάρντα το οποίο σταμάτησε στον Διούδη, μόλις 5 λεπτά αργότερα.

Οι πράσινοι κατάφεραν να αντιδράσουν στο μεσοδιάστημα πίεσης της Θεσσαλικής ομάδας, απαντώντας με το εξαιρετικό σουτ του μόνιμου κινδύνου για την αντίπαλη άμυνα, Ζαχίντ, να σταματάει εντυπωσιακά στον Κρίστινσον. (56′)

Η πίεση της Λάρισας άρχισε σταδιακά να αυξάνεται, με αποκορύφωμα την φάση του 75ου λεπτού, όταν ο Παπάζογλου μετά από την εξαιρετική σέντρα του Ουάρντα, έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά αλλά δεν κατάφερε να κατευθύνει την μπάλα προς την εστία του Σωκράτη Διούδη.

Ωστόσο, η αμυντική αδυναμία της στο αποψινό ματς την πρόδωσε ξανά, καθώς η ομάδα του Γρηγορίου, υπέπεσε στην εσχάτη των ποινών για τρίτη φορά, αυτή την φορά με θύτη τον Κρίστινσον και θύμα τον Ανουάρ, με τον Μπουζούκη να παίρνει την ευθύνη μετά την κάκιστη εκτέλεση του Χατζηγιοβάννη και να δίνει οριστικά τέλος στην υπόθεση νίκη για τους πράσινους… (90′)