Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στα παιχνίδια του Σαββάτου για τη 10η αγωνιστική της Volley League.

O Παναθηναϊκός διανύει περίοδο φορμαρίσματος και θα παρουσιαστεί μάλιστα ενισχυμένος μετά την απόκτηση του Mαυροβούνιου ακραίου Βόγιν Τσάτσιτς που τέθηκε στη διάθεση του Δημήτρη Ανδρεόπουλου και βρίσκεται σε περίοδο προσαρμογής.

Οι «πράσινοι» μετά τη νίκη τους επί του ΠΑΟΚ την προηγούμενη αγωνιστική μπήκαν για τα καλά στη μάχη της διεκδίκησης ακόμα και της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο και αυτό σημαίνει πως η κατάκτηση της νίκης επί του ΟΦΗ είναι μονόδρομος ειδικά σε μία αγωνιστική όπου Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα μονομαχήσουν στο Ρέντη και θα υπάρχουν σίγουρα βαθμολογικες απώλειες.

Ο ΟΦΗ αφήνει πίσω του το κύπελλο και στρέφει το ενδιαφέρον του αποκλειστικά στο πρωτάθλημα που είναι ο μεγάλος στόχος.

Ο τεχνικός του ΟΦΗ Δημήτρης Ζλατιλίδης, περιμένει να έχει στην διάθεση του και τον Κολομβιανό Λουκούμι, τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, καθώς απο πλευράς ΟΦΗ, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να αγωνιστεί. Περιμένει το “πράσινο φώς” απο την Παγκόσμια Ομοσπονδία, για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Στον αγώνα του Α΄γύρου ο Παναθηναϊκός νίκησε στο Ηράκλειο με 3-0 σετ.

Το μεγάλο ντέρμπι της επιβίωσης μεταξύ της Ελπίδας και του Παμβοχαϊκού ξεχωρίζει στους αγώνες του Σαββάτου για την Volley League.

H αναμέτρηση έχει μεγάλη βαθμολογική σημασία για την κατάταξη των ομάδων στην κανονική περίοδο και για την περίπτωση που θα οδηγηθούν στα πλέι άουτ, αλλά και για την προσπάθεια που θα επιχειρήσουν να καταλάβουν μία θέση μέσα στην πρώτη εξάδα που για την ώρα έχει όριο στους 10 βαθμούς (όσους έχουν Ηρακλής και ΟΦΗ). Υπενθυμίζεται πως οι έξι πρώτες ομάδες θα οδηγηθούν στα πλέι οφ.

Η Ελπίδα Αμπελόπηκων βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση της περιόδου καθώς προέρχεται από την πρώτη νίκη στην ιστορία της στην επαγγελματική κατηγορία, με 3-0 επί του Εθνικού στην Αλεξανδρούπολη. Ο Πολωνός Μακόφσκι έχει ανεβάσει το επίπεδο ανάπτυξης της ομάδας και ο Σπύρος Γκολίτσης ευελπιστεί πως εφόσον κρατηθεί η υποδοχή σε καλά επίπεδα θα μπορέσει να εφαρμόσει την τακτική του.

Ο Παμβοχαϊκός είναι έτοιμος για τον συγκεκριμένο αγώνα όπου αναμένεται να κάνουν ουσιαστικό ντεμπούτο οι δύο νέοι ξένοι που αποκτήθηκαν. Ο Βραζιλιάνος ακραίος Ρενάτο Έρμλι Μέντες ντε Σόουζα και ο Γάλλος πασαδόρος Νταβίντ Γκελ οι οποίοι αγωνίστηκαν κόντρα στον Ολυμπιακό αλλά το κρίσιμο ματς είναι με την Ελπίδα.

Στον Α΄ γύρο έγινε μεγάλο ντέρμπι στο Βραχάτι και ο Παμβοχαϊκός νίκησε την Ελπίδα με 3-2 σετ.

Σε συνέχεια της μονομαχίας τους στο κύπελλο την περασμένη Τετάρτη ο Ηρακλής με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης θα βρεθούν και πάλι αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα.

O Hρακλής στοχεύει σε μία άνετη νίκη χωρίς απώλειες για να πάρει τρεις πολύτιμους βαθμούς που τους έχει άμεση ανάγκη μετά την ήττα από τον Φοίνικα την προηγούμενη αγωνιστική αλλά κυρίως μετά το μηδενισμό και το -3 στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Ο Γιάννης Ορφανός έχει σημάνει κόκκινο συναγερμό μετά και τον τραυματισμό του Χάρη Σκόγλου που έπαθε διάστρεμα στον προηγούμενο αγώνα με τον Φοίνικα. Στον αγώνα κυπέλλου επιστράτευσε τον Παναγιώτη Βερβεσιώτη ο οποίος αγωνίστηκε στη φυσική του θέση (ακραίος) αλλά και διαγώνιος εναλάξ με τον Αλέξανδρο Χήρα.

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να κάνει καλή εμφάνιση και μία πιθανή έκπληξη απέναντι στον Ηρακλή.

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Αγίου Θωμά, Μαρούσι 17.00 (V.L. – T.V.): Παναθηναϊκός Α.Ο. – Ο.Φ.Η.

Διαιτητές: Βουδούρης, Μουλά Ειρ., Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Κυργιαλάνη, Αλεβετσοβίτης, Γραμματεία: Παπασυφάκη.

Aμπελόκηποι 17.30 (V.L. – T.V.): Α.Σ.Ελπίς Αμπελοκήπων – Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Παπακοσμάς, Παρατηρητής: Δεληκωστίδης, Επόπτες: Λούμσι, Σταυρίδης, Γραμματεία: Καρακούλια.

Μίκρας 19.30: Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015 – Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Διαιτητές: Δανιηλίδου, Ισκάς, Παρατηρητής: Καραμπαλάσης, Επόπτες: Μπέλος Ι., Παπαδοπούλου Χρ., Γραμματεία: Παπαδοπούλου Σ.

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Ζηρίνειο, Κηφισιά 17.00 (V.L – T.V.): Α.Ο.Π.Κηφισιάς – Α.Ο.Φοίνικας Σύρου Ο.Ν.Ε.Χ.

Διαιτητές: Γεωργιάδης, Ονόπας, Παρατηρητής: Βασιλειάδης Στ., Επόπτες: Βαρατάσης, Κατερλή, Γραμματεία: Καρατζογλίδου.

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Ρέντη 17.00 (ERT Sports): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Π.Α.Ο.Κ.

Διαιτητές: Παπαδογούλας, Κουτσούλας, Παρατηρητής: Αντωνούλης, Κομισάριος: Γεωργόπουλος, Επόπτες: Τόλιος, Νικάκης, Γραμματεία: Εμμανοηλίδη.

Η βαθμολογία

1. Ολυμπιακός 23
2. Παναθηναϊκός 21
3. ΠΑΟΚ 21
4. Φοίνικας Σύρου 20
5. Κηφισιά 15
6. Ηρακλής 10
7. ΟΦΗ 10
8. Παμβοχαϊκός 8
9. Ελπίδα Αμπελοκήπων 4
10. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 0

* Ο Ηρακλής τιμωρήθηκε με μηδενισμό στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και αφαίρεση τριών βαθμών