Ο θάνατός σου η ζωή μου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η αναμέτρηση του Ιωνικού με τον Άρη, με τους γηπεδούχους να παίζουν ψυχωμένα, γεγονός που στο τέλος τους έδωσε το ροζ φύλλο αγώνα, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκονται υπό τον εφιάλτη της Α2.

Οι γηπεδούχοι είχαν ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία, με τον Δημάκο να κάνει εκπληκτικό παιχνίδι με 19 πόντους και τον Σακελλαρίου με 12 πόντους να πετυχαίνει κρίσιμα καλάθια, παίκτες που έκαναν την διαφορά.

Ο Άρης είχε τεράστιο πρόβλημα στην επίθεση, ο Μπράουν προσπαθούσε μόνος του με 23 πόντους αλλά δεν πήρε βοήθειες όταν έπρεπε, ενώ στο διάστημα που προηγήθηκε με πέντε πόντους, έχασε την συγκέντρωση του. Η επιλογή του τριπόντου ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όπου οι παίκτες του Σάββα Καμπερίδη είχαν 0/11, δεν τους δικαίωσε.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες ήταν φανερά αγχωμένες λόγω του αποτελέσματος και αυτό τους οδήγησε σε αρκετά άστοχα σουτ, καμία δεν μπόρεσε να επιβάλλει τον ρυθμό της. Ο Άρης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τον Ντραγκίσεβιτς αλλά δεν τα κατάφερε με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 14-14.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ιωνικός μπήκε πιο δυνατά, βρήκε τρίποντα και σε συνδυασμό με την αστοχία του Άρη, έκανε ένα σερί 12-0 στο πρώτο τετράλεπτο και προηγήθηκε με 26-14 στο 14ο λεπτό.  Οι παίκτες του Σάββα Καμπερίδη έφτασαν να έχουν 0/11 τρίποντα, με τον Έλληνα τεχνικό να επιλέξει χαμηλό σχήμα με Σλαφτσάκη και Φιτζπάτρικ στον αγώνα. Η πίεση επίσης με «παγίδες» σε όλο το γήπεδο, προβλημάτισε τον Ιωνικό που βρήκε εκτός ρυθμού. Με τον Μπράουν να σκοράρει, ο Άρης κατάφερε να αντιδράσει και να μπορέσει να κανει το δικό του σερί 16-5 ώστε να μειώσει σε 31-30 στο 19ο λεπτό, ενώ με τρίποντο του Μπράουν ο Άρης έκλεισε μπροστά το πρώτο ημίχρονο με 34-36.

Με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου ο Άρης προηγήθηκε με πέντε πόντους (34-39) αλλά αυτό το προβάδισμα δεν το κράτησε για πολύ, μιας και ο Ιωνικός αντέδρασε, κυρίως μέσω της άμυνας του. Οι «κίτρινοι» εμφάνισε εκ νέου επιθετικό πρόβλημα, δεν μπορούσαν να αξιοποιήσουν τον Ντραγκίσεβιτς και οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να κλείσουν στο +3 (53-50) το τρίτο δεκάλεπτο με ένα σερί 7-1.

Ο Άρης θέλησε να πιέσει και πάλι στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Ιωνικός όμως είχε την λύσεις από το τρίποντο ώστε να προηγηθεί με επτά πόντους (61-54) στο 32ο λεπτό, αλλά και με εννέα πόντους (66-57) στο 34ο λεπτό. Ο Ιωνικός παρά την πίεση του Άρη προηγήθηκε με 68-58. Ο Άρης συνέχισε να πιέζει σε όλο το γήπεδο και ανάγκασε τον Ιωνικό σε λάθη, με αποτέλεσμα να μειώσει σε 68-64. Ο Σακελλαρίου έδωσε τεράστια ανάσα για τους γηπεδουχους μιας και σκόραρε ενώ πήρε και φάουλ, κάνοντας το σκορ 70-64 στο 39ο λεπτό. Μάλιστα ο ίδιος πήρε και ένα κρίσιμο επιθετικό ριμπάουντ στα 30΄΄, ενώ με δύο βολές έκανε το 72-65 με 25΄΄ για το τέλος, «κλειδώνοντας» την νίκη για τον Ιωνικό.

Τα δεκάλεπτα: 14-14, 34-36, 53-50, 72-65