Ο Ράφα Ναδάλ ξεπέρασε το εμπόδιο του Κύργιου και προκρίθηκε στην επόμενη φάση, ενώ μετά την αναμέτρηση μίλησε για τον Κόμπε Μπράιαντ και ανέφερε ότι αυτή η μέρα είναι από αυτές που θέλει να ξεχάσεις.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε:

«Τι να πω, ξύπνησα με αυτά τα άσχημα νέα. Είμαι πολύ στεναχωρημένος, είναι από τους σπουδαιότερους αθλητές στη ιστορία, αξίζει πολλά χειροκροτήματα. Τον είχα γνωρίσει, αλλά δεν είχα περάσει χρόνο μαζί σου. Ένας καλός φίλος μου, όμως, ο Πάου Γκασόλ, που έχει περάσει χρόνο μαζί του, μου έλεγε ότι δούλευε σκληρά, πάντα ήθελε περισσότερα, ήταν αληθινή έμπνευση. Είναι μια μέρα που θέλεις να ξεχάσεις, αλλά θα είναι πάντα στις καρδιές και στο μυαλό μας».

Για τον Κύργιο: «Όταν θέλει να παίξει τένις, όταν είναι συγκεντρωμένος, νομίζω ότι είναι σημαντικός παίκτης για το άθλημά μας, διότι είναι μεγάλο ταλέντο», παραδέχτηκε ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο. «Τέτοιοι παίκτες προκαλούν το ενδιαφέρον του κόσμου. Δεν είμαι ενάντια στον τρόπο του ή το στυλ παιχνιδιού του. Όταν έκανα κριτική στο παρελθόν, ήταν γιατί νομίζω ότι έκανε κάποια πράγματα που δεν είναι σωστά και δεν είναι το σωστό ίματζ για το άθλημα και τα παιδιά. Όταν, όμως, κάνει τα σωστά πράγματα, είμαι ο πρώτος που τον υποστηρίζει. Τον είδα σχεδόν σε κάθε παιχνίδι του τουρνουά και ήταν εξαιρετικός, με θετική συμπεριφορά. Προσωπικά μου αρέσει να τον βλέπω όταν είναι έτσι. Και σε όλους νομίζω αρέσει να τον βλέπουν όταν παίζει έτσι. Έχει το ταλέντο να γίνει ένας από τους καλύτερους στον κόσμο, χωρίς αμφιβολία, με πιθανότητες να παλεύει για κάθε τουρνουά».