Μετά από ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, με ελάχιστες φάσεις αλλά εκατέρωθεν παράπονα για κάποιες από τις διαιτητικές αποφάσεις, η Λαμία και ο Αστέρας Τρίπολης έμειναν στο 1-1 στο παιχνίδι με το οποίο έπεσε η αυλαία της 21ης αγωνιστικής.

Η Λαμία διαμαρτυρήθηκε για τον μη καταλογισμό ενός πέναλτι μόλις στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Βαλιέντε με τον διαιτητή ωστόσο να δείχνει «παίζετε» θεωρώντας πως η παράβαση είναι ακούσια έπειτα και από χρήση του VAR. Δέκα λεπτά αργότερα, χάθηκε και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς και πάλι για τη Λαμία: ο Σκόνδρας έγινε κάτοχος της μπάλας από καλή θέση μέσα στην περιοχή και σούταρε με αξιώσεις για να τη στείλει άουτ.

Η φάση αυτή ήταν η εξαίρεση σε έναν αγώνα με πολύ χαμηλό ρυθμό και δίχως ίχνος φάσεων. Πολύ λογικά, αν εξαιρεθεί μια κεφαλιά του Φερνάντεθ που κατέληξε άουτ στο 36′, το πρώτο ημίχρονο τελείωσε χωρίς τέρματα.

Η επανάληψη κινήθηκε στους ίδιους ρυθμούς και σε μια από τις ελάχιστες εξαιρέσεις της νωχελικότητας της αναμέτρησης, η Λαμία πήρε το προβάδισμα. Ο Μπιανκόνι έκανε το 1-2 με τον Καραμάνο, μπήκε στην περιοχή, πέρασε και τον τερματοφύλακα του Αστέρα Τρίπολης και στο κενό τέρμα πλάσαρε κάνοντας το 1-0.

Η Λαμία οπισθοχώρησε προκειμένου να κρατήσει το προβάδισμα, ο Αστέρας έμεινε και με δέκα παίκτες στο 72΄ όταν ο Σουάρεθ είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα αλλά παρ’ όλα αυτά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να επιβάλλουν ρυθμό πίεσης στα εναπομείναντα λεπτά.

Η ομάδα της Τρίπολης έχασε μια καλή ευκαιρία για την ισοφάριση στο 78′ όταν και ο Ιγκλέσιας έστειλε τη μπάλα άουτ με σουτ από καλή θέση και τελικά, στο 87΄ η πίεση των φιλοξενούμεων απέδωσε καρπούς όταν ο Ιγκλέσιας βρέθηκε στο έδαφος μέσα στην αντίπαλη περιοχή έπειτα από μαρκάρισμα του Αντέτζο.

Ο Ζαχαριάδης έδωσε το πέναλτι αφού συμβουλεύτηκε το VAR, ο Ιγκλέσιας ευστόχησε από την άσπρη βούλα και έκανε το 1-1 «κλέβοντας» την τελευταία στιγμή τη νίκη από τη Λαμία.

Έτσι, η Λαμία έφτασε τους 24 βαθμούς, ισοβαθμεί με τη Λάρισα στην 9η θέση και πλέον είναι έντεκα βαθμούς πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού και μόλις τρεις πίσω από τις θέσεις που οδηγούν στα play off. Στον αντίποδα, ο Αστέρας έχει 22 βαθμούς και αν και είναι τρίτος από το τέλος, απέχει εννιά βαθμούς από τις θέσεις του υποβιβασμού.