Ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρήκε ξανά τον τρόπο να ξεπεράσει το εμπόδιο του Μίλος Ράονιτς και φάνηκε συνεπής στο μεγάλο ραντεβού με τον Ρότζερ Φέντερερ στα ημιτελικά του Australian Open!

Ο 32χρονος Σέρβος πήρε τη νίκη επί του 29χρονου Καναδού (Νο.35) με 6-4, 6-3, 7-6(1) και περνάει για όγδοη φορά στην καριέρα του στην τετράδα της διοργάνωσης. Συνολικά είναι ο 37ος Grand Slam ημιτελικός του.

O Nόλε πάντα βρίσκει τον δρόμο κόντρα στον big server Ράονιτς, κόντρα στον οποίο μετράει δέκα νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Το φοβερό είναι ότι δεν έχει χάσει ποτέ από Καναδό!

Και μπορεί να δυσκολεύτηκε περισσότερο από το αναμενόμενο στο τρίτο σετ, όμως έκανε αυτό που έπρεπε στο τάι μπρέικ και καθάρισε το ματς χωρίς περαιτέρω… ανησυχίες. Ο Μίλος, πάντως, δεν ήταν όσο καλός ήταν κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά…

Ο Τζόκοβιτς, λοιπόν, θα βρει απέναντί του τον Φέντερερ για 50η φορά στην καριέρα του και προηγείται στο head to head με 26-23.

Ο 38χρονος Ελβετός, πάντως, ήταν αυτός που πήρε τη νίκη στην τελευταία τους συνάντηση, πριν περίπου 2.5 μήνες στο ATP Finals.

Με αυτή την ήττα, μάλιστα, ο Τζόκοβιτς έπεσε από το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο αγώνας θα γίνει την Πέμπτη (30/1-10.30) και είναι σίγουρα αυτό που περίμεναν όλοι στη Μελβούρνη, από τότε που έγινε η κλήρωση της διοργάνωσης.

Μακάρι, βέβαια, ο Φέντερερ να έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που λίγο έλειψε να τον στείλει εκτός προημιτελικών!

Ο άλλος ημιτελικός θα προκύψει από τα αυριανά ματς Ζβέρεφ-Βαβρίνκα και Ναδάλ-Τιμ.