Ο αιφνίδιος θάνατος του Κόμπι Μπράιαντ έχει προκαλέσει παγκόσμιο σοκ, με τον «Black Mamba» να έχει ενώσει φίλους και εχθρούς, οι οποίοι αποτίουν σεβασμό στη μνήμη του.

Είναι ένα από τα πρόσωπα που συνδέθηκαν όσο ελάχιστοι με τους Λος Άντζελες Λέικερς. Οι φανέλες με το 8 και το 24 πέρασαν στην αιωνιότητα προς τιμήν του. Ο Κόμπε Μπράιαντ «σημάδεψε» μια ολόκληρη εποχή και στις μεγάλες μάχες των Λέικερς με τους Σέλτικς έγραψε τη δική του ιστορία.

Στη Βοστόνη μισήθηκε τα χρόνια της κυριαρχίας του πάνω στα παρκέ. Παρ’ όλα αυτά είχε τον σεβασμό όλων, ως ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες που πάτησαν παρκέ.

Αυτό φάνηκε περίτρανα αυτές τις ημέρες, όπου άπαντες θρηνούν για τον αιφνίδιο χαμό του στα 41 του χρόνια. Χαρακτηριστική είναι μια κίνηση στην Βοστόνη. Μια τόσο μικρή, αλλά τόσο ουσιαστική και σπουδαία κίνηση.

Σε έναν αυτοκινητόδρομο της πόλης, τον I-93, υπάρχει μια τεράστια πινακίδα που είναι αφιερωμένη στον θρύλο των Λέικερς. Σε αυτή δεσπόζει το πρόσωπο του Κόμπε και η λέξη «Θρύλος», η οποία είναι γραμμένη στα χρώματα και την γραμματοσειρά των Λέικερς, ενώ υπάρχουν οι ημερομηνίες γέννησης (1978) και θανάτου (2020).

Ο Κόμπε πέρασε στην αιωνιότητα, αλλά κανείς δεν πρόκειται να τον ξεχάσει. Και άπαντες τον τιμούν με τον πιο επιβλητικό τρόπο…