Σε μονόπρακτο μετέτρεψε τον επαναληπτικό ημιτελικό κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό/όμιλο Ξυνή η Ένωση που έφτασε άνετα στην νίκη με 26-18 και θα διεκδικήσει το πρώτο τρόπαιο της σεζόν κόντρα στον Διομήδη Άργους.

Η Ένωση μετά τη νίκη με 26-23 στο κλειστό του Ρέντη στο πρώτο ματς κυριάρχησε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο στην αίθουσα «Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ. Η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην ομάδα του Πειραιά καθώς δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου κατά τη διάρκεια του ματς.

Ακόμη κι όταν οι φιλοξενούμενοι μείωναν τη διαφορά, ο Μίλαν Κοσάνοβιτς με τις αποκρούσεις του έκανε τη διαφορά. Ο τερματοφύλακας της Ένωσης είχε συνολικά 16 αποκρούσεις, μεταξύ των οποίων σε πέντε εκτελέσεις πέναλτι και έβαλε την υπογραφή του στην πρόκριση της ΑΕΚ στον τελικό.

Η ΑΕΚ μπήκε στο ματς με το πόδι στο γκάζι. Με την τριάδα Αραμπατζή, Μπουνέτα και Φλορίδο να είναι εξαιρετικά εύστοχη η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια πήρε με το ξεκίνημα σημαντικό προβάδισμα.

Ο Μπουνέτα διαμόρφωσε το 6-2 στο πρώτο δεκάλεπτο με την ΑΕΚ να στέκεται εξαιρετικά και αμυντικά. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και ο τερματοφύλακας της Ένωσης Κοσάνοβιτς που έκανε σημαντικές αποκρούσεις. Η διαφορά έφτασε μέχρι και τα έξι τέρματα με τον Ολυμπιακό/όμιλο Ξυνή να δείχνει σημάδια αντίδρασης στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου. Με Τζέριτς και Τσίλη η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια έφτασε στο 14-10 που ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Η ΑΕΚ μεγάλωνε διαρκώς τη διαφορά και έφτασε στο τελικό 26-18 που μετέτρεψε σε θρίαμβο τον επαναληπτικό ημιτελικό μεταξύ των δύο ομάδων.

Η ΑΕΚ προκρίθηκε στον τελικό του κυπέλλου χάντμπολ για τέταρτη φορά στην ιστορία της. Η Ένωση μετρά τρεις κατακτήσεις με τελευταία το 2014 όπου αντιμετώπισε τον Διομήδη Άργους.