Η Λίβερπουλ δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης σε ακόμα μια αναμέτρηση, ήταν φανερά ανώτερη από την Γουέστ Χαμ και με δυο τέρματα από τους Σαλάχ και Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, πέρασε από το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου και αύξησε την διαφορά από την Μάντσεστερ Σίτι στους 19 βαθμούς!

Στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου βρέθηκαν σχεδόν 60.000 θεατές όμως στα τελευταία λεπτά το γήπεδο έδειχνε άδειο. Οι οπαδοί της Γουέστ Χαμ απογοητευμένοι από την εικόνα της ομάδας τους, σηκώθηκαν και έφυγαν πολύ πριν την λήξη, παραδεχόμενοι την ανωτερότητα της Λίβερπουλ, που χωρίς να κάνει και κάτι το ιδιαίτερο επικράτησε με 0-2 και στην 23η νίκη σε 24 αγωνιστικές!

Κάπως έτσι, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχει πια τα ίδια ματς με την Μάντσεστερ Σίτι, μόνο που τις δύο ομάδες χωρίζουν πια 19 βαθμοί διαφοράς!

Τα σφυριά έκαναν ένα σωστό τακτικά πρώτο ημίωρο, όμως προδόθηκαν από μία αναμπουμπούλα και το… VAR. Ο Ορίγκι βρέθηκε φάτσα με τον Φαμπιάνσκι, ο Ντιόπ τον ανέτρεψε και τελικά ο διαιτητής έδειξε την λευκή βούλα.

Ο Σαλάχ έκανε το 0-1 (35’) και όλοι στο γήπεδο κατάλαβαν ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Με την έναρξη της επανάληψης, ο Αιγύπτιος έγινε… σερβιτόρος! Με εκπληκτική μπαλιά με εξωτερικό φάλτσο, έβγαλε μόνο του τον Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν κι εκείνος με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 0-2 (52’), που δεν άλλαξε ως το τέλος, παρότι η Γουέστ Χαμ έψαξε το γκολ της τιμής κυρίως από στημένα, με τον Άλισον να καταγράφει ακόμα ένα clean sheet τη φετινή περίοδο.