Η ΑΕΚ των πολλών και σημαντικών απουσιών (Λάνγκφορντ, Γκίκας) δεν υστέρησε σε κανένα σημείο στην τακτική προσήλωση, κοντρόλαρε σε απόλυτο βαθμό τον ρυθμό του αγώνα και απέδρασε με το πολύτιμο διπλό από το καμίνι της Ράστα Βέχτα (81-70), κλειδώνοντας την πρόκριση και πλέον με νίκη επί της Άνβιλ στο ΟΑΚΑ παίρνει τη 2η θέση και πλεονέκτημα έδρας στους 16.

ΑΕΚ για μεγάλα πράγματα στη Γερμανία! Η Ένωση μπήκε αποφασισμένη στην αναμέτρηση με την Βέχτα, είχε τον απόλυτο έλεγχο σε όλο το παιχνίδι και όταν η ομάδα του Καγιές προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά και να ξαναμπεί στο… κόλπο της νίκης βγήκε μεγάλα σουτ και κράτησε το προβάδισμα.

Η Ένωση ήταν καταιγιστική από το ξεκίνημα του αγώνα και κατάφερε να στείλει τη διαφορά ακόμα και στους 28 πόντους στο πρώτο μέρος (20-48) έπειτα από ένα ρεσιτάλ σε άμυνα και επίθεση, αλλά και απόλυτη συγκέντρωση στο πλάνο.

Στο δεύτερο μέρος η Βέχτα ανέβασε την πίεση στην άμυνα και αυτό δυσκόλεψε την ΑΕΚ σε κάποια σημεία. Η εμπειρία των παικτών του Παπαθεοδώρου, όμως, βοήθησε ώστε να γίνει σωστή διαχείριση του προβαδίσματος. Και στα σημεία που χρειαζόταν λύσεις η ΑΕΚ, οι Γιάνκοβιτς και Σλότερ βγήκαν μπροστά στο τέλος και βοήθησαν την ομάδα τους να… κλειδώσει το αποτέλεσμα.

Έτσι. η ΑΕΚ έβαλε τέλος στο σερί των τριών ηττών στον όμιλο, ανέβηκε στο 8-5 και εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση. Και ταυτόχρονα κρατάει την τύχη στα χέρια της, όσον αφορά την δεύτερη θέση του ομίλου, που θα δώσει πλεονέκτημα έδρας στη φάση των 16.