Η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να ηττήθηκε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (0-1), αλλά προκρίθηκε στον τελικό του League Cup Αγγλίας, χάρη στο 3-1 του πρώτου αγώνα.

Το ντέρμπι του Μάντσεστερ ξεκίνησε δυναμικά με τους «Πολίτες» να έχουν την πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι στο 8ο λεπτό, όταν ο Γκουντογκάν τροφοδότησε τον Αγκουέρο αλλά ο Ντε Χέα με μια εντυπωσιακή επέμβαση διατήρησε απαραβίαστη την εστία του.

Μάλιστα η ομάδα του Πεπ Γκουαρντίολα δύο λεπτά αργότερα ζήτησε πένταλτι σε μαρκάρισμα του Μαγκουάιρ στον Στέρλινγκ, ωστόσο μετά από εξέταση της φάσης στο VAR ο διαιτητής υπέδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» άνοιξαν το σκορ στο 35ο λεπτό όταν ο Νεμάνια Μάτιτς με δυνατό σουτ νίκησε τον Μπράβο, πετυχαίνοντας το 0-1 και βάζοντας ξανά την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Στο 42ο λεπτό η Σίτι βρήκε το… δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Ντε Μπρόινε να τροφοδοτεί τον Στέρλινγκ που με προβολή ισοφάρισε, αλλά το γκολ του Άγγλου επιθετικού δεν μέτρησε καθώς υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ.

Στο 75ο λεπτό ο Μάτιτς είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα όταν σε μία αντεπίθεση της Σίτι έκανε επαφή με τον Μπερνάντο Σίλβα και ο διαιτητής υπέδειξε παράβαση. Στο 83ο λεπτό ο Σέρχιο Αγουέρο βρέθηκε απέναντι από τον Ντε Χέα, μετά από πάσα του Κανσέλο, πλάσαρε σωστά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Η Γιουνάιτεντ είχε μία τελευταία ευκαιρία να φτάσει σε σκορ παράτασης, όταν κέρδισε ένα φάουλ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή στο 88ο λεπτό, αλλά ο Φρεντ σημάδεψε το τείχος.