Το γεγονός ότι θα καλέσει εκπροσώπους της FIFA και της UEFA ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για «ανάταξη και επανεκκίνηση» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τα μνημόνια δεν βγαίνουν από την ζωή μας τελικά! Μπορεί αυτή την φορά να μην αφορά ΔΝΤ, δανειστές, δυσβάσταχτους φόρους και… μαχαίρι στις συντάξεις, αλλά έχει να κάνει με το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ελπίδα να δούμε καλύτερες ημέρες. Στην ομιλία του στη Βουλή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκτενώς και στα όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εκεί μεταξύ άλλων χρησιμοποίησε τον όρο «μνημόνιο» καθώς είπε πως θα καλέσει προσωπικά στην Ελλάδα τόσο τηνΦΙΦΑ όσο και την ΟΥΕΦΑ ώστε να συνταχθεί από κοινού ένα μνημόνιο για «ανάταξης και επανεκκίνηση» του ελληνικού ποδοσφαίρου, που τόσο πληγώθηκε ειδικά το τελευταίο διάστημα!

«Οι πρόεδροι των δύο ομοσπονδιών θα προσκληθούν προσωπικά να συντάξουν μαζί μας μνημόνιο ανάταξης και επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μνημόνιο σημαίνει κανόνες και διεθνή παρακολούθηση. Με διεθνή υποστήριξη και τεχνική βοήθεια ξεκινά η ανασύνταξη του αθλήματος. Αν οι παράγοντες δεν συμμετέχουν στην διαδικασία αυτοκάθαρσης θα αναγκαστούν οι ίδιοι να υποστούν το βάρος από χάσιμο εσόδων και κύρους. Αυτή η πρωτοβουλία θα χτίσει πάνω σε μια σειρά από μέτρα που είναι στη σωστή κατεύθυνση όπως οι ξένοι διαιτητές και το VAR. Θα έχουμε ευκαιρία όταν μας επισκεφτούν οι ιθύνοντες ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ να πούμε περισσότερα» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Πρωθυπουργού όσο αφορά τις επαφές με τις δύο κορυφαίες Ομοσπονδίες ποδοσφαίρου!