Ο Φρανκ Βόγκελ εμφανώς φορτισμένος, μίλησε για τον άδικο χαμό του Κόμπι, της κόρης του και των υπόλοιπων επτά ανθρώπων που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο λέγοντας ότι οι Λέικερς θα συνεχίσουν να αντιπροσωπεύουν αυτό που πρέσβευε…

«Θέλω να στείλω τα συλλυπητήριά μου στην Βανέσα Μπράιαντ και σε όλη την οικογένεια Μπράιαντ για τον χαμό του Κόμπι και της Τζιάνα. Είμαστε βαθύτατα λυπημένοι γι’ αυτήν την τραγωδία. Οι προσευχές μας είναι μαζί τους. Επίσης θέλω να στείλω τα συλλυπητήριά μου και στις οικογένειες των υπόλοιπων θυμάτων και ότι οι προσευχές μας είναι επίσης μαζί τους» ήταν τα πρώτα λόγια του προπονητή των Λος Άντζελες Λέικερς, ο οποίος συνέχισε:

«Είμαστε πολύ φορτισμένοι για ό,τι συνέβη. Είναι κάτι που αγγίζει και την οικογένεια μου όντας πατέρας κοριτσιών, πράγμα το οποίο μας ενώνει περισσότερο, και φυσικά φτάνει και στην οικογένεια των Λέικερς. Είμαι περιστοιχισμένος από ανθρώπους που ήταν κοντά στον Κόμπι όλα αυτά τα χρόνια. Και είναι πολύ λυπηρή περίοδος για όλους μας».

Επίσης είπε: «Ως ομάδα δεν θα μας λυγίσει. Θα παρατηρήσεις τα συναισθήματά σου, το πώς νιώθεις και στη συνέχεια θα προχωρήσεις μπροστά. Εμείς θέλουμε να εκπροσωπήσουμε αυτό που πάντα πρέσβευε. Θέλουμε να κάνουμε τον Κόμπι περήφανο και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει».

Σε ερώτηση για το σκάουτινγκ που έκανε ως αντίπαλος στον Κόμπι, είπε: «Ήταν ο πιο τρομακτικός παίκτης για μια ολόκληρη γενιά. Η επιρροή του παγκοσμίως και στους Λέικερς θα μείνει για πάντα».