Η Μπαρτσελόνα δυσκολεύτηκε αφάνταστα κόντρα στην Τενερίφη, η οποία έφτασε ένα.. βήμα από την μεγάλη, όμως οι Μπλαουγκράνα κατάφεραν να αποφύγουν το στραπάτσο (87-83) και παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας της ACB.

Η φετινή Μπαρτσελόνα δεν «λυγίζει» πουθενά. Έχει πνεύμα νικητή και το βγάζει σε κάθε στιγμή, σε κάθε γήπεδο. Τελευταίο… θύμα της ήταν η Τενερίφη, στα Κανάρια Νησιά.

Η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς τα βρήκε σκούρα και είδε τους γηπεδούχους, όμως έδειξε χαρακτήρα και έφτασε στη νίκη. Έστω κι αν χρειάστηκε να βγάλει την τελευταία άμυνα.

Με το σκορ στο 83-85 η Τενερίφη είχε κατοχή. Το τρίποντο νίκης του Σάσου Σαλίν, όμως, 1 δευτερόλεπτο πριν από το τέλος του αγώνα, δεν βρήκε στόχο για τους γηπεδούχους. Ο Αμπρίνες πήρε το ριμπάουντ, κέρδισε το φάουλ και με εύστοχο ζευγάρι βολών έγραψε το τελικό 83-87.

Ο Νίκολα Μίροτιτς με 18 πόντους και 5 ριμπάουντ ήταν για ακόμα μια φορά ο μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών. Τον ακολούθησε ο -ανεβασμένος- Άλεξ Αμπρίνες με 16 πόντους, ενώ καθοριστικός ήταν ο Μάλκολμ Ντιλέινι με 6 πόντους και 5 ασίστ.

Από την Τενερίφη οι 24 πόντοι (με 5 τρίποντα) του Σαλίν δεν αρκούσαν. Ο Γιώργος Μπόγρης έμεινε στο παρκέ για 11’57” και μέτρησε 4 πόντους (2/2 δίποντα) και 2 ριμπάουντ.