Ο Φεντερίκο Μακέντα στάθηκε στην δυναμική παρουσία του κόσμου στο αποψινό παιχνίδι με τον Ιταλό να τονίζει επίσης πως όταν ο Παναθηναϊκός παίζει όπως μπορεί, απλά δεν αντιμετωπίζεται.

Ο Ιταλός επιθετικός μιλώντας στην κάμερα της NOVA μετά τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ ανέφερε τα εξής: «Όλοι είμαστε χαρούμενοι γιατί όταν κερδίζεις με αυτόν τον τρόπο και μπροστά στον κόσμο είναι σημαντικό. Το μυαλό όλων μας είναι στον αγώνα της Τετάρτης που πρέπει να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα για τη ρεβάνς».

Για κόσμο: «Έχουμε μεγάλη χαρά. Είναι κάτι που δουλεύαμε στα παιχνίδια. Ο στόχος μας ήταν να φέρουμε πίσω τους φιλάθλους μας και νομίζω πως τα καταφέραμε».

Για την τακτική που ακολούθησαν: «Κάναμε από πλευράς τακτικής το καλύτερο παιχνίδι μας και δυσκολέψαμε τον αντίπαλό μας. Είχαμε σωστές κινήσεις και δεν είναι μόνο το πέναλτι. Όταν παίζουμε έτσι είναι δύσκολο για τον αντίπαλό μας να μας απειλήσει και να μας νικήσει».

Για το αν φορούν πλέον τον μανδύα του νικητή: «Κανένας δεν είναι ανίκητος στο ποδόσφαιρο, αλλά όταν παίζουμε έτσι δυσκολεύουμε τον αντίπαλο μας. Εμείς χτίζουμε την ομάδα για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα»

Για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν σκόραρε για πρώτη φορά μετά από 69 αγώνες: «Το γνωρίζαμε αυτό και ξέρουμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που παλεύει για τον τίτλο. Εμείς δείξαμε ότι είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι. Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Τα επόμενα τρία ματς θα κρίνουν τη σεζόν».

Για το πως αποφασίστηκε ποιος θα εκτελέσει το πέναλτι: «Ο προπονητής μας άφησε να αποφασίσουμε ανάλογα με ποιος είναι καλύτερα στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Ο Τάσος πήρε την μπάλα στην αρχή, αλλά μετά αποφασίσαμε να το εκτελέσω εγώ και τελικά σκόραρα. Στη συνέχεια ο Τάσος σκόραρε και αυτός, οπότε και οι δύο βοηθήσαμε να κερδίσει και να προοδεύσει η ομάδα»