Τρίτη σερί ήττα για την απογοητευτική φέτος Μονακό, που τελείωσε το ματς με 9 παίκτες κόντρα στην Νιμ (3-1). Εύκολο πέρασμα (1-4) για την Ρεμς από την έδρα της Ανζέρ. Στον πάγκο έμεινε ο Τάσος Δώνης, βασικός στην ισοπαλία της Τουλούζ ο Κουλούρης (0-0).

Διέλυσε ό,τι πήγε να χτίσει η Μονακό και έμεινε να ψάχνει ακόμα την πρώτη της νίκη στην Ligue 1 για το 2020.

Οι Μονεγάσκοι ηττήθηκαν με 3-1 στην έδρα της προτελευταίας Νιμ, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκαν με τον Μπεν Γεντέρ στο 13′.

Η ισοφάριση στο 27′ από τον Μιγκέλ έφερε το ματς στα ίσα και πέντε λεπτά αργότερα επήλθε η πλήρης ανισορροπία υπέρ των γηπεδούχων. Ο Τιεμουέ Μπακαγιόκο αποβλήθηκε με (αυστηρή) απευθείας κόκκινη κάρτα και σαν να μην έφτανε αυτό, στην ίδια φάση ο Τζέλσον Μαρτίνς παρεκτράπηκε και έσπρωξε δύο φορές τον διαιτητή, αφήνοντας την ομάδα του να παλεύει με 9 παίκτες.

Αναμενόμενα, η Νιμ εκμεταλλεύτηκε την συνθήκη, σκόραρε άλλα δύο γκολ με τον Φιλιποτό στο 62′ και τον Μαρτίνεθ στο 79′ και τιμώρησε την ομάδα του Ροντρίγκο Μορένο, αφήνοντας την στο -5 από την πεντάδα.

Τεσσάρα η Ρεμς, νίκες για Λιλ και Ντιζόν

Χωρίς τον Τάσο Δώνη στην αρχική της σύνθεση, η Ρεμς είχε εύκολο έργο απέναντι στην Ανζέρ, φιλοδωρώντας την με τέσσερα γκολ στην έδρα της (1-4). Παραδόξως, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Αλιουί μόλις στο 7′, όμως, τα γκολ των Τουρέ (38′), Αμπντελχαμίντ (62′), Σανταμαρία (αυτογκόλ 74′) και Ντιά (75′), συνέθεσαν τον θρίαμβο για την ομάδα του Έλληνα επιθετικούς, που έφτασε στο -2 από την τετράδα (32 βαθμοί).

Στα άλλα ματς, η Λιλ ανέτρεψε το σκορ κόντρα στο Στρασβούργο (1-0 με τον Τόμασον στο 12′) χάρη στα γκολ των Γκάμπριελ (65′) και Οσιμέν (80′) και πήρε τη νίκη (1-2) που την εδραίωσε στην 4η θέση με 34 βαθμούς. Την ίδια ώρα, η Ντιζόν με δύο γκολ του Μπαλντέ (3′, 20′) και ένα του Μαβντιντί (77′), επικράτησε της Μπρεστ (3-0) και έκανε αποφασιστικό βήμα για την παραμονή, ξεφεύγοντας στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη. Ισόπαλο χωρίς σκορ έληξε το ματς της Τουλούζ κόντρα στην Αμιάν (0-0), με τον Ευθύμη Κουλούρη να αγωνίζεται και στα 90 λεπτά.