Ο Ζέλσον Μαρτίνς απώθησε αρκετές φορές τον πρώτο διαιτητή της αναμέτρησης της Μονακό με την Νιμ και κινδυνεύει με βαρύτατες ποινές.

Μέχρι και με έξι μήνες αποκλεισμό (!) από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα κινδυνεύει ο Ζέλσον Μαρτίνς, για την αποβολή του στον αγώνα πρωταθλήματος της Μονακό με τη Νιμ, εξαιτίας της συμπεριφοράς του απέναντι στον διαιτητή Μικαέλ Λεσάζ.

Ο Πορτογάλος εξτρέμ, σε έξαλλη κατάσταση για την αποβολή του συμπαίκτη του, Ιμπραΐμα Μπακαγιόκο, απώθησε επανειλημμένως τον ρέφερι και μόνο επειδή παρενέβησαν οι συμπαίκτες του, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα (για τον διαιτητή και για τον ίδιο).

Θεωρείται δεδομένο το βαρύτατο χρηματικό πρόστιμο και τιμωρία αποκλεισμού που μπορεί να φτάσει και τα οκτώ παιχνίδια, αν και δεν αποκλείεται η (ουσιαστική) αποβολή του από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα της Μονακό για τους επόμενους έξι μήνες.

Η πειθαρχική επιτροπή της Ligue 1 θα συνεδριάσει την Τετάρτη (05/02) για να αποφασίσει για την τύχη του Μαρτίνς, την συμπεριφορά του οποίου σχολίασε με σκληρή ανακοίνωσή της η Safe, η Ένωση των Γάλλων διαιτητών.

«Η ενέργειά του ήταν επαίσχυντη, απαράδεκτη, αφόρητη, ανεπίτρεπτη. Οι εικόνες είναι απίστευτες και μοιάζουν να προέρχονται από άλλη εποχή. Ο διαιτητής δεν αγγίζεται!» ανέφερε χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση.