Ο ΑΟ Θήρας επικράτησε με 3-1 σετ της Σαφχάουζεν στη Σαντορίνη και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στις “8” καλύτερες ομάδες του Τσάλεντζ Καπ.

Η ομάδα της Σαντορίνης παρά το γεγονός ότι ηττήθηκε με 3-2 σετ στο πρώτο ματς στην Ελβετία έκανε την ανατροπή και πήρε τα τρία σετ που χρειαζόταν για την πρόκριση. Το παιχνίδι ήταν μία αληθινή γιορτή και η ομάδα του Μπράνκο Γκάιτς αποζημίωσε τους φίλους της ομάδας που γέμισαν το κλειστό «Δαππός» της Σαντορίνης.

Κλειδί για την εξέλιξη του ματς ήταν το πρώτο σετ όπου η Σαντορίνη βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο όταν οι φιλοξενούμενες προγήθηκαν με 18-22. Ο ΑΟ Θήρας όμως έκανε την ανατροπή με τα καλά σερβίς της Καραφουλίδου και το 1-0 στα σετ.

Ο ΑΟ Θήρας είχε πρώτη σκόρερ τη Μεντάρο με 17 πόντους ενώ 14 σημείωσε η Μερτέκη. Μεγάλη εμφάνιση έκανε και η Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου που σημείωσε 10 πόντους με τρία μπλοκ.

Η ομάδα της Σαντορίνης θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά την νικήτρια του ζευγαριού Δρέσδη – Μπακάου. Η ομάδα της Γερμανίας είχε επικρατήσει με 3-0 σετ στο πρώτο ματς και έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση.

Τα σετ 3-1: (26-25, 25-17, 21-25, 25-17)