Ο Προμηθέας κράτησε τους Ιταλούς χωρίς σκορ στα τελευταία πέντε λεπτά και “καθάρισε” εύκολα την Μπρέσια με 67-56 και αφού κάλυψε την διαφορά από την πρώτη αναμέτρηση, πλέον έκανε και σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Eurocup.

Οι Πατρινοί ξεκίνησαν το παιχνίδι με επιθετικό “όπλο” τον Μαυροκεφαλίδη και βρέθηκαν γρήγορα στο 10-8, ενώ οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τρίποντο του Τράις για το 10-11. Οι δύο “μονομάχοι” δεν μπορούσαν να ξεφύγουν και να πάρουν διαφορά ασφαλείας, με την ισοπαλία να είναι το πιο σύνηθες αποτέλεσμα μετά τις επιθέσεις. Ο Κασελάκης πέτυχε το 16-13, ενώ ο Μος έφερε ξανά το ματς στα ίσια (16-16).

Ο Προμηθέας κατάφερε να πάρει ένα μικρό προβάδισμα, χάρη στις καλές του άμυνες, με τον Μάντζαρη να πετυχαίνει το 24-18. Ο Έλληνας γκαρντ έκανε εξαιρετική δουλειά και με νέο καλάθι έφερε τη διαφορά στους  6 (26-20), ενώ ο Μπαμπ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη για το 29-20. Κάποιες αδράνειες στην άμυνα των Πατρινών έδωσαν δεύτερες ευκαιρίες στους Ιταλούς που μείωσαν σε 33-27 και μετέφεραν το άγχος στους γηπεδούχους. Η ομάδα του Γιατρά έδειξε να βραχυκυκλώνει και να χάνει την συγκέντρωσή της, με την Μπρέσια να μην αφήνει την ευκαιρία να πάει χαμένη με τον Χόρτον να μειώνει στους 3 (35-32).

Με την επιστροφή των ομάδων στο παρκέ ο σύλλογος από την Πάτρα βελτίωσε αισθητά την απόδοση στην άμυνα και με τους Μαυροκεφαλίδη και Χολ να κάνουν τα “δικά” τους στην επίθεση έφεραν τη διαφορά στο +13 (49-36). Οι Ιταλοί δεν ήταν διατεθειμένοι να παρατήσουν το παιχνίδι και αφού πίεσαν σε όλο το γήπεδο κατάφεραν με μπροστάρη τον ΛαΚιντάνα μείωσαν σε 57-51.

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα οι γηπεδούχοι έκαναν πολλά παιδικά λάθη στην επίθεσή τους, όμως η άμυνα τους ήταν για σεμινάριο και έτσι κατάφεραν να παραμείνουν μπροστά στο σκορ (61-56). Οι Μάντζαρης και Μαυροκεφαλίδης ανέλαβαν δράση στα κρίσιμα σημεία και πέτυχαν το 65-56, ενώ ο Έλληνας σέντερ διαμόρφωσε το τελικό 67-56, με τον Μπαμπ να βάζει το κερασάκι στην τούρτα με μία εντυπωσιακή τάπα.

Ασταμάτητος για ακόμα ένα παιχνίδι ο Μαυροκεφαλίδης με 15 πόντους, ενώ σημαντική η συνεισφορά των Χολ και Αγραβάνη με 10 πόντους έκαστος. Στην αντίπερα όχθη διασώθηκαν οι ΛαΚιντάνα και Χόρτον με 16 και 15 πόντους αντίστοιχα, ενώ οι υπόλοιποι παίκτες δεν βοήθησαν σχεδόν καθόλου.

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 35-32, 57-51, 67-56.