Η Ανβίλ έβαλε δύσκολα στην ΑΕΚ στο πρώτο μέρος, όμως οι “κιτρινόμαυροι” σοβαρεύτηκαν στην επανάληψη και με τον Ρογκαβόπουλο σε ρόλο εκτελεστή επικράτησαν με 83-72 και κλείδωσαν την δεύτερη θέση του ομίλου.

Η ελληνική ομάδα πλέον θα έχει το πλεονέκτημα στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης, ενώ στην κλήρωση θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών. Όσων αφορά το αγωνιστικό σκέλος ο Ρογκαβόπουλος ήταν ο παράγοντας Χ, που δεν περίμενε κανείς και η βοήθεια που προσέφερε ήταν ιδιαίτερα πολύτιμη με 15 πόντους και 1 ριμπάουντ.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν αρκετά νευρικά την αναμέτρηση με τα λάθη να παίζουν χαρακτηριστικό ρόλο στο παιχνίδι, ενώ το σκορ παρέμενε χαμηλά με την βολή του Ντόου για το 5-6. Οι “κιτρινόμαυροι” δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό , όμως το τρίποντο του Ζήση και το άψογο τελείωμα του Χρισικόπουλου έκαναν το 13-10 στο 5′. Ο Λίντο έκανε μεγάλη “ζημιά” στην ελληνική άμυνα και έφερε την ομάδα του μπροστά στο σκορ με 13-15. Οι παίκτες του Παπαθεοδώρου δεν ακολουθούσαν το πλάνο του προπονητή τους, ενώ τίποτα δεν τους πήγαινε καλά στο παρκέ. Στην αντίπερα όχθη οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν σερί 9-0 και προηγήθηκαν με κάρφωμα του Τζόουνς για το 13-20. Ο Ματσιούλις απάντησε με δικό του 6-0 και το σκορ έγινε άμεσα 19-20, στο 10′.

Οι Πολωνοί ήταν ξεκάθαρα ανώτεροι από τους γηπεδούχους και με τον Σούλιμα προηγήθηκαν με πέντε πόντους (22-27). Τα τρίποντα απέκτησαν πρωταγωνιστικό ρόλο και ο Λίντο ευστόχησε σε ακόμα ένα για το 28-35. Σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο Ρογκαβόπουλος, που έδωσε πολύ ενέργεια στην “Ένωση” και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ο Κακλαμανάκης με συνεχόμενες βολές έφερε την ομάδα του σε απόσταση αναπνοής (36-37), ενώ ο Ρογκαβόπουλος με προσωπικό 5-0 έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ με 41-37. Το τελειωτικό χτύπημα για το πρώτο μέρος ήρθε από τον Ρέι που πέτυχε το 44-37.

Η “Ένωση” εμφανίστηκε πολύ πιο ήρεμη στο δεύτερο ημίχρονο και με απόλυτη συγκέντρωση για να φτάσει στην πολύτιμη νίκη. Ο Γκραντ στον αιφνιδιασμό πέτυχε το 52-43, ενώ ο Χρυσικόπουλος ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά (55-43). Η ΑΕΚ πίεζε παντού τους φιλοξενούμενους, που έδειχναν να μην μπορούν να αντιδράσουν και το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο. Ο Σον Τζόουνς φαινόταν να παίζει μόνος του στην επίθεση για τους Πολωνούς και έκανε εξαιρετικά την δουλειά του, καθώς με συνεχόμενα καλάθια μείωσε σε 58-49. Ο εκνευρισμός του ΜακΚένζι Μουρ φάνηκε να στοιχίζει στην ομάδα του, με τον Ρέι να ευστοχεί στη βολή για το 62-54. Ο Γιάνκοβιτς στο 30′ σκόραρε για το 65-54 και έδειξε ότι οι γηπεδούχοι θα “καθαρίσουν” την υπόθεση νίκη.

Η ελληνική ομάδα δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και συνέχισε να ανεβάζει τη διαφορά, που με τον Κακλαμανάκη έφτασε στους 20 πόντους (75-55). Οι Πολωνοί πίεσαν την χαλαρή άμυνα της ΑΕΚ, που τους έδωσε το δικαίωμα να σκοράρουν για το 75-59. Ο Ζήσης απάντησε άμεσα με έμμεσο τρίποντο (78-59), ενώ ο Μουρ ευστόχησε σε δύο προσπάθειες και έκανε το 78-63. O Ματσιούλις με τρίποντο καθάρισε την υπόθεση νίκη (81-65), ενώ ο Ρέι έβαλε το λιθαράκι του για το 83-70. Το τελικό 83-72 διαμόρφωσε ο κορυφαίος της Άνβιλ, Λίντο.

Εξαιρετική εμφάνιση από τους Ρογκαβόπουλο και Χρυσικόπουλο με 15 πόντους έκαστος, ενώ από 14 πόντους προσέφεραν οι Ρέι και Ματσιούλις. Στην αντίπερα όχθη την διαφορά έκαναν οι Σον Τζόουνς και Λίντο με 21 και 18 πόντους αντίστοιχα.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 44-38, 65-54, 83-72.