Δύο παίκτες των ακαδημιών της ΑΕΚ θα ενταχθούν από τον Μαρτίο στις ακαδημίες της Φέγενορντ και συγκεκριμένα οι Αλέξανδρος Σαράντης και Μάριος Μιτάι.

Τόσο ο Σαράντης όσο και ο Μιτάι είχαν τραβήξει το ενδιαφέρον του Γενικού Διευθυντή της Ακαδημίας του ολλανδικού συλλόγου, Γιόν Φαν Ντεν Κράαν και του προπονητή της Κ17 της Φέγενορντ, Μέλβιν Μπουλ.

Έτσι συμφωνήθηκε από τις 3 Μαρτίου να ενταχθούν στο δυναμικό της Ακαδημίας της Φέγενορντ, αρχίζοντας προπονήσεις με την Κ17 του ολλανδικού συλλόγου.

Η ανακοίνωση της Ακαδημίας ποδοσφαίρου της ΠΑΕ ΑΕΚ αναφέρει:

«Μια πολύ μεγάλη διάκριση που τιμά ιδιαίτερα την ΑΕΚ και που αποτελεί αναγνώριση της δουλειάς που γίνεται στην Ακαδημία της ήρθε για τους ποδοσφαιριστές της Κ17 Αλέξανδρο Σαράντη (αριστερά) και Μάριο Μιτάι (δεξιά). Η Φέγενορντ κάλεσε τους δύο νεαρούς να ενταχθούν στην αντίστοιχη ομάδα του ολλανδικού συλλόγου και για το λόγο αυτό θα ταξιδεύσουν στο Ρότερνταμ.

Οι επιτελείς της ολλανδικής ομάδας, ο Γενικός Διευθυντής της Ακαδημίας Γιον Φαν Ντεν Κράαν και ο προπονητής της Κ17 Μέλβιν Μπουλ, έχουν πολύ καλή άποψη για τις δυνατότητες των δύο ποδοσφαιριστών και θεωρούν ότι μπορούν να εξελιχθούν ακόμα περισσότερο στο φημισμένο για την αναπτυξιακή του υποδομή περιβάλλον του ολλανδικού ποδοσφαίρου. Γνωρίζουν ότι οι δυο τους έχουν μια πολύ καλή αγωνιστική πορεία με την ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια και ότι ο μεν Σαράντης έχει κληθεί στην Εθνική Ελλάδας U17, ο δε Μιτάι είναι αρχηγός της αντίστοιχης ομάδας της Αλβανίας.

Οι δύο ποδοσφαιριστές θα συνεχίσουν να ενισχύουν την ΑΕΚ όλο τον Φεβρουάριο στους αγώνες του πρωταθλήματος Super League Κ17, όμως στις 3 Μαρτίου θα μεταβούν στην Ολλανδία για να αρχίσουν προπονήσεις στην Κ17 της Ακαδημίας του μεγάλου ολλανδικού συλλόγου».

Μια πολύ μεγάλη διάκριση που τιμά ιδιαίτερα την ΑΕΚ και που αποτελεί αναγνώριση της δουλειάς που γίνεται στην Ακαδημία…

Gepostet von AEK FC Academy / Ακαδημία Ποδοσφαίρου ΠΑΕ ΑΕΚ am Mittwoch, 5. Februar 2020