Ο γνωστός ατζέντης που κινεί εσχάτως τα νήματα στο ποδοσφαιρικό στερέωμα, Ζόρζε Μέντες, φαίνεται πως έχει μπει στο στόχαστρο της Πορτογαλικής δικαιοσύνης!

Εσχάτως, μπήκε για τα καλά στην (ποδοσφαιρική) ζωή μας, αφού ενεπλάκη στην μεταγραφή του Ντανιέλ Ποντένσε από τον Ολυμπιακό στους Γουλβς ή την επιστροφή του Αχμέντ Χασάν στους Ερυθρόλευκους.

Ο Ζόρζε Μέντες, βεβαίως, είναι ο πιο διάσημος ποδοσφαιρικός μάνατζερ παγκοσμίως (με την άδεια του Μίνο Ραϊόλα…) και έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες συμφωνίες για παίκτες και προπονητές.

Σύμφωνα με εβδομαδιαίο περιοδικό στην Πορτογαλία, όμως, τόσο ο Μέντες, όσο και οι πρόεδροι των Πόρτο, Μπενφίκα και Μπράγκα, βρίσκονται υπό έρευνα από την δικαιοσύνη για τυχόν ατασθαλίες σε παλαιότερες μεταγραφές.

Η λίστα των υπόπτων περιλαμβάνει περί τα σαράντα άτομα και οι πιθανές παραβάσεις έχουν να κάνουν με εξαπάτηση των φορολογικών αρχών, προκειμένου να μην πληρωθούν όλοι οι φόροι που απαιτούνταν στις συγκεκριμένες συναλλαγές.

Εκτός του Μέντες, οι Αρχές ερευνούν τον Ζόρζε Νούνο Πίντο ντα Κόστα, ιστορικό πρόεδρο της Πόρτο, καθώς και τους ομολόγους του σε Μπενφίκα (Λουίς Φιλίπε Βιέιρα) και Μπράγκα (Αντόνιο Σαλβαδόρ), αλλά και έναν δικηγόρο ονόματι Κάρλος Οσόριο.

Η έρευνα ξεκίνησε βασισμένη στα έγγραφα που αποκάλυψε ο υπό κράτηση χάκερ Ρουί Πίντο μέσω της ιστοσελίδας Football leaks και, σύμφωνα με το περιοδικό που αποκάλυψε την υπόθεση, θα επικεντρωθεί στον Πίντο ντα Κόστα.

Οι μεταγραφές που θα ερευνηθούν ενδελεχώς είναι αυτές των Ραδαμέλ Φαλκάο, Χάμες Ροντρίγκες, Τζάκσον Μαρτίνες, Πιέρ Ιμπουλά, Ελιακίμ Μανγκαλά, Ντανίλο Περέιρα και Ίκερ Κασίγιας στην Πόρτο, για τις οποίες οι φορολογικές αρχές εκτιμούν ότι ο πρόεδρος των Δράκων μπορεί να έχει καρπωθεί έως και είκοσι εκατομμύρια ευρώ.

Στην Μπενφίκα, η δικαιοσύνη θα επικεντρωθεί κυρίως στις μεταγραφές των Καρίγιο, Πίτσι, Χιμένες, Ζούλιο Σέζαρ, Όλα Τζον και Ζόνας.