Η Εφές είδε το χάρο με τα μάτια της, όμως το κορυφαίο περιφερειακό δίδυμο της φετινής Euroleague Μίτσιτς (22π.) και Λάρκιν (25π.), έκανε το καθήκον του. Το τελικό 96-91 ίσως αφήνει στενοχωρημένη τη Ζάλγκιρις, η οποία με τους Ρίβερς (21π.) και Λεντέι (22π.) έφτασε κοντά στο διπλο, όμως στο τέλος λύγισε.

Στο πρώτο ημίχρονο είδαμε τη Ζάλγκιρις να είναι πολύ επιθετική και να μην φοβάται την αντίπαλό της. Ο Σέιν Λάρκιν φαινόταν αρκετά κουρασμένος και μπουχτισμένος θα έλεγα γι’αυτό επιθετικά δράση ανέλαβε ο Μίτσιτς, ο οποίος προσπαθούσε μαζί με τον Πλάις να κρατήσουν την ομάδα τους μπροστά στο σκορ. Οι Λιθουανοί είχαν ως μεγάλο τους όπλο τα τρίποντα. Ο Γιασικεβίτσιους έδωσε εντολή για σωστές αποστάσεις και split πάσες στους παίκτες τυ, ώστε να εκμεταλλευτούν τα προσόντα των Ρίβερς και Χέιζ. Οι δυο τους μαζί με τους Ουλανόβας και Λεντέι, ήταν υπεύθυνοι για το 40-43 των πρώτων είκοσι λεπτών.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι δραματικά. Η Εφές μ’ατομικές ενέργειες παρέμενε κοντά στο σκορ, ενώ η πιο ξεκούραστη και διψασμένη Ζάλγκιρις επιθυμούσε το διπλό, για να μπει δυνατά στις θέσεις, που οδηγούν στα playoff. Το προβάδισμα των δέκα πόντων (55-65), εξανεμίστηκε, χάρη στην αφύπνιση του Λάρκιν, που με διαδοχικούς πόντους ξύπνησε τη Σινάν Ερντέμ Αρίνα. Βάλτε στην εξίσωση και την είσοδο του Σίμον και το 73-74 ήταν γεγονός. Το μομέντουμ ήταν με τους Τούρκους και το 80-76, που έγινε με καλάθια του Κρις Σίνγκλετον, άρχισαν να γέρνουν την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων. Μάλιστα στο τέλος η Εφές φάνηκε να έχει περισσότερες λύσεις στην επίθεση κι αυτό στο τέλος έκανε τη διαφορά για τη νίκη. Ο Λάρλιν με βολές κλείδωσε οριστικά τη νίκη (96-91 για την ομάδα του, την 17η στις 18 τελευταίες αναμετρήσεις της στη Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 40-43, 63-65, 96-91