Ο Ολυμπιακός ήταν λαβωμένος, χτυπημένος από τραυματισμούς και κακή ψυχολογία, όμως κατάφερε να υποτάξει για δεύτερη φορά φέτος την πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας και να δείξει πως δεν είναι…του πεταματού. Ο όρος είναι αγοραίος, όμως αποτυπώνει πλήρως την ψυχοσύνθεση των περισσοτέρων οπαδών του συλλόγου.

Το 72-59 θα τονώσει σίγουρα την αυτοπεποίθηση παικτών όπως είναι οι Πολ. Κόνιαρης, Μπάλντουιν και Ρούμπιτ. Δεν αναφέρομαι στους δύο ηγέτες (Μιλουτίνοφ, Παπανικολάου), που ήταν παντού απόψε το βράδυ, αφού αυτός πρέπει να είναι ο ρόλος του στον Ολυμπιακό του μέλλοντος. Όχι δεν γνωρίζω τι θα συμβεί με τον Σέρβο σέντερ, όμως οι πιθανότητες παραμονής του, δεν είναι τόσο μικρές, όσο νομίζετε. Κλείνω την παρένθεση κι ας μιλήσουμε για το παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι για πρώτη φορά τη φετινή αγωνιστική περίοδο, έβγαλαν τσαγανό και πείσμα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για συσπείρωση, όμως παρακολουθώντας τα πρόσωπα των Πειραιωτών, έβλεπες δίψα γι’απαντήσεις. Η ΤΣΣΚΑ ας μην το παραδέχεται δημόσια υποτίμησε μερικώς τον Ολυμπιακό και το πλήρωσε με ήττα. Για όποιον παρακολουθεί το σημερινό αποτέλεσμα, ίσως και να την θέσει εκτός τετράδας, αλλά αυτά ας τα σκεφτεί ο Ιτούδης με το staff του.

Ο Ολυμπιακός με τα στραβά του και τα καλά του είναι εδώ και παλεύει. Δύσκολα θα προλάβει θέση στην postseason, όμως είναι αναγκασμένος να κυνηγήσει ακόμα και μαθηματικές ελπίδες. Ύστερα από καιρό, ο “Μίλου” ήταν ο πολιορκητικός κριός, που ψάχνει ο Μπαρτζώκας και νομίζω όλοι καταλάβατε πως απέχει έτη φωτός από τον “soft” και άχρωμο Κώστα Κουφό.

Εν κατακλείδι η σημερινή νίκη μπορεί να λέει πολλά, αλλά μπορεί και τίποτα. Είναι βέβαιο πως οι Πειραιώτες θα ξαναχάσουν με μεγάλη διαφορά, όμως όσο θα δίνουν τα πάντα στο παρκέ, οι φίλοι του θα είναι ικανοποιημένοι.

ΥΓ. Ο Πολ είναι βαρόμετρο για τον φετινό Ολυμπιακό. Δεν κοιτάζω τα τρίποντα του (2/7), αλλά τη συνολική του παρουσία με έξι ριμπάουντ, τέσσερις τελικές πάσες και τρία κλεψίματα.

ΥΓ2. Η παραδοχή του Ντάνιελ Χάκετ πως έφαγε ξύλο, νομίζω είναι το καλύτερο παράσημο για τον Μπαρτζώκα και τους παίκτες του.