Στο φως της δημοσιότητας έφερε η γαλλική εφημερίδα “L’ Equipe” τις αμοιβές των καλύτερων ποδοσφαιριστών, αλλά και προπονητών του ποδοσφαίρου, με τον αστέρα της Μπαρτσελόνα, Μέσι και τον κόουτς της Ατλέτικο, Σιμεόνε, να κατέχουν τα πρωτεία.

Όσον αφορά τους αθλητές, ο Λιονέλ Μέσι εισπράττει 8,3 εκατ. ευρώ μεικτά για κάθε μήνα, ενώ ο 2ος, Κριστιάνο Ρονάλντο τα μισά (4,5 εκατ.). Στην 3η θέση με 3 εκατ. μηνιαίως βρίσκονται μαζί οι Νεϊμάρ , Λουίς Σουάρες, Γκριεζμάν.

Στη Ρεάλ οι πλέον καλοπληρωμένοι (2,5 εκατ.) είναι κι εκείνοι που δεν παίζουν (Αζάρ, Μπέιλ), ενώ στην Premier League τα περισσότερα παίρνει ο Ντε Χέα (1,7) και ακολουθεί ο Ντε Μπρόινε (1,64). Στη Μπουντεσλίγκα οι Λεβαντόφσκι, Κουτίνιο είναι οι κυρίαρχοι (1,66 εκατ.) και στη Serie A μετά τον Ρονάλντο βρίσκονται δύο ακόμα της Γιουβέντους, οι Ιγουαΐν (1,09), Ντιμπάλα (1,06).

Όσον αφορά τους προπονητές, Νο1 στη λίστα είναι ο Σιμεόνε με απολαβές 3,6 εκατ. ευρώ μεικτά τον μήνα και βρίσκεται πολύ μπροστά από τον 2ο, Γκουαρδιόλα (1,94), με τον Κλοπ να λαμβάνει 1,46 εκατ. και τον Ζιντάν 1,4. Οσο για τον Κίκε Σετιέν της Μπαρτσελόνα, λαμβάνει 500.000 ευρώ ανά μήνα.