Ο Παναθηναϊκός εκνεύρισε τον κόσμο του με την μέτρια εμφάνισή του. Μην μου πείτε ότι κέρδισε την μισή Ζενίτ με 15 πόντους διαφορά. Η εικόνα του τριφυλλιού ήταν αποκαρδιωτική για περίπου 30 λεπτά κι αυτό που ξένισε όλους μας, ήταν η συμπεριφορά του Ρικ Πιτίνο.

Κανενός ο νους, δεν μπορεί να κατανοήσει, πως γίνεται και ο κόουτς του ΠΑΟ δεν πήρε τάιμ-άουτ στην καταστροφική δεύτερη περίοδο, όπου οι γηπεδούχοι δέχτηκαν 29 πόντους. Να το φτάσω και πιο πέρα; Οι αλλαγές του Πιτίν χρήζουν εξήγησης. Δεν γίνεται σε κάθε παιχνίδι, που οι πρωταθλητές Ελλάδος πραγματοποιούν καλή εκκίνηση, να προβαίνει σε αλλαγές, χωρίς ουσία. Εδώ δεν είναι κολέγιο, είναι Euroleague. Χαρακτηριστικά αναφέρω το γεγονός, πως όταν ο Ράουτινς φορτώθηκε με τρία φάουλ, στη θέση του πέρασε ο Φριντέτ και στο αμέσως επόμενο λεπτό, πέρασε στο παρκέ ο Νίκος Παππάς. Σημειωτεόν ο Έλληνας γκαρντ, που ήταν εκ των κορυφαίων στο Βελιγράδι, σήμερα ήταν τρίτη αλλαγή.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να υπερασπίστηκε την έδρα του, όμως τώρα που μπαίνει στο δύσκολ πρόγραμμα, είναι αναγκασμένος ν αναθεωρήσει πολλά πράγματα για τις αμυντικές του αδυναμίες. Η ανάγκη απόκτησης ενός σέντερ είναι επιβεβλημμένη, ενώ δεν χωράνε στο ίδιο ρόστερ οι Ράουτινς και Φριντέτ. Εδώ οφείλω να ομολογήσω πως το παρκάρισμα του Αμερικανού killer με βρίσκει σύμφωνο, γιατί οφείλει να καταλάβει και ο ίδιος, πως άλλο η κινέζικη λίγκα κι άλλο η Euroleague.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει κάνει λάθη και σωστά για τον αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Νομίζω πως πρέπει να μιλήσει με τον κόουτς του συλλόγου και να δουν τι μπορούν να κάνουν, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα του τριφυλλιού. Φέτος έγινε μια μεγάλη επένδυση, όμως το όνειρο του Final Four, δύσκολα θα γίνει και φέτος πραγματικότητα. Οι πράσινοι είναι κακοφτιαγμένοι κι όσο δεν γίνεται σωστή προσθήκη, τότε το ταβάνι θα είναι τα playoff της Euroleague…

ΥΓ. Ο Ντεσόν Τόμας είναι ο πλέον value for money παίκτης του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια με διαφορά.

ΥΓ2. Ο Ουέσλι Τζόνσον δεν είναι κακός παίκτης, όμως χρειάζεται λεπτά στο παρκέ. Απόψε ήταν θετικός αμυντικά κι αυτό ίσως αποδειχτεί λύση για το τριφύλλι.

ΥΓ3. Ο Νίκος Παππάς ήταν ξανά θετικός και ο Πιτίνο πρέπει να τον χρησιμοποιήσει περισσότερο στο μέλλον.