Με ένα γκολ μαχαιριά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Αθλέτικ Μπιλμπάο υπέταξε την Μπαρτσελόνα στο San Mames και πήρε μια μεγαλειώδης πρόκριση για τα ημιτελικά του Copa Del Rey.

Για πρώτη φορά έπειτα από 10 χρόνια η 4άδα του Κυπέλλου Ισπανίας δεν θα έχει ούτε Ρεάλ Μαδρίτης, ούτε Μπαρτσελόνα. Νωρίτερα η Σοσιεδάδ απέκλεισε τους Merengues στο Bernabéu (3-4) και τώρα, οι… άλλοι Βάσκοι, αυτοί της Αθλέτικ, απέκλεισαν την Μπαρτσελόνα ‘χτυπώντας’ στην τελευταία φάση του ματς και κόντρα στη ροή του. Ίδιο σενάριο με το πρωτάθλημα και στο κύπελλο για την Μπαρτσελόνα στην έδρα της Αθλέτικ, αφού την πρώτη αγωνιστική είχε χάσει με γκολ του Αντούριθ στο φινάλε.

Η ομάδα του Κίκε Σετιέν πίεσε κυρίως στο δεύτερο μέρος και έδειχνε να κυριαρχεί. Ο Γκριεζμάν είχε τρομερή ευκαιρία μόνος από το πέναλτι αλλά το πλασέ του απέκρουσε ο Ουνάι Σιμόν, ο οποίος έσωσε την ομάδα του και στη συνέχεια σε ανεπανάληπτη ευκαιρία σε τετ-α-τετ, σταμάτησε τον Μέσι. Όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι δεν θα κριθεί στην κανονική του διάρκεια, αλλά στο 93’, σε σέντρα από δεξιά, Ινιάκι Γουίλιαμς και Μπουσκέτς έδωσαν μάχη στον αέρα και η μπάλα κατέληξε στη γωνία του Τερ Στέγκεν χαρίζοντας τη μεγάλη πρόκριση στην Μπιλμπάο.

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Σιμόν, Γεράι, Ουνάι Νούνιεθ, Ινίγο Μαρτίνεθ, Κάπα, Ντάνι Γκαρθία, Βέσγα (66′ Σαν Χοσέ), Γιούρι, Ραούλ Γκαρθία (89′ Ιμπάι Γκόμεθ), Μουνιαΐν (77′ Αντούριθ), Ινιάκι Γουίλιαμς

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Λενκλέ, Πικέ (80′ Ουμτιτί), Ζόρντι Άλμπα, Ράκιτιτς (69′ Αρτούρ), Μπούσκετς, Ντε Γιόνγκ, Σέρχι Ρομπέρτο, Φάτι (59′ Γκριεζμάν), Μέσι