Ο Βαλεντίνο Ρόσι αναλύει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται όσο έχει καλά αποτελέσματα και είναι κοντά στο βάθρο. Εάν όχι, θα αποσυρθεί.

Πλέον, ο Βαλεντίνο Ρόσι έχει ξεπεράσει τα 40 χρόνια, όμως βρίσκεται ακόμη στην πρώτη γραμμή του MotoGP. Θα έχει άλλον έναν χρόνο να τρέχει με την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha, μετά όμως, ο Φάμπιο Κουαρταραρό θα πάρει τη θέση του. Ο «Γιατρός» δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να συνεχίσει σε δορυφορική ομάδα της Yamaha, όμως όλα θα κριθούν από τα αποτελέσματα που θα πετύχει μέσα στη χρονιά που έρχεται.

«Τρέχω εδώ και 25 χρόνια, δεν είμαι νέος πιά, έχει γίνει αρκετά δύσκολο. Για να παραμείνεις στο κορυφαίο επίπεδο χρειάζεσαι μεγάλη προσπάθεια. Για να συνεχίσω, θα πρέπει να έχω το κατάλληλο κίνητρο. Για εμένα, το κίνητρο έρχεται από τα αποτελέσματα. Αν μπορώ να βρίσκομαι κοντά στο βάθρο και να είμαι ανταγωνιστικός, τότε έχω κίνητρο. Ο στόχος μου είναι να προσπαθήσω να το κάνω αυτό και το νέο χρόνο.

Αν τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που περιμένω, τότε γίνεται δύσκολο. Για αυτό το λόγο όταν μίλησα με τη Yamaha, δεν ήμουν έτοιμος να αποφασίσω. Δεν θέλω να συνεχίσω όπως στο δεύτερο μισό του 2019. Αν είναι να είμαι έτσι, καλύτερα να σταματήσω. Περίπου στο μισό της σεζόν, στο καλοκαιρινό διάλειμμα, θα πάρω τις αποφάσεις μου. Τώρα πρέπει να σκεφτώ. Όμως τώρα, έχω χρόνο. Δεν θέλω να αποφασίσω μέσα σε μια ημέρα. Θέλω να το κάνω όταν θα είμαι σίγουρος, όταν θα το αισθάνομαι. Αυτή η στιγμή θεωρώ πως θα έρθει το καλοκαίρι» είπε ο VR46.