Ο Ολυμπιακός έφυγε με το σπουδαίο διπλό από την έδρα του ΠΑΟΚ (1-3) για τη 15η αγωνιστική της Volleyleague γυναικών και πλέον θα χρειαστεί αρκετή… προσπάθεια για να χάσει την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου.

Η ομάδα του Μπράνκο Κοβάσεβιτς με το νέο τρίποντο παραμένει στην πρώτη θέση με 42 βαθμούς. Οι νταμπλούχες ήταν πιο ψύχραιμες μέσα στο ματς και διαχειρίστηκαν με τον καλύτερο τρόπο τις στιγμές που η ομάδα του Μίχαλ Μάσεκ είχε το προβάδισμα.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε πολύ καλά στοιχεία μέσα στο ματς. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από το ματς αφού προηγήθηκε με 23-21 στο πρώτο σετ ενώ έχασε δύο σετ μπολ στο τέταρτο. Ο ΠΑΟΚ παραμένει στους 30 βαθμούς και περιμένει τους αγώνες του Παναθηναϊκού με τον Αίαντα και του Πανναξιακού με τον ΑΟ Θήρας για να δει σε ποια θέση θα βρίσκεται μετά το τέλος της αγωνιστικής.

Μεγάλο ματς έκανε για τον Ολυμπιακό η Ζιβογίνοβιτς ενώ για τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Πολυνοπούλου και Χαντάβα.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο πρώτο σετ με 6-5 με άσο της Χαντάβα. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν εντυπωσιακή απόδοση στο μπλοκ προηγήθηκαν με 12-9 με στοπ της Καζορόφσκα στην Λαμπρούση. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισοφαρίσει σε 13-13 με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ για αρκετούς πόντους.

Η ομάδα του Μάσεκ προηγήθηκε με 18-16 με την Χαντάβα με τον ΠΑΟΚ να φτάνει στο 23-21 με πρώτο χρόνο της Πολυνοπούλου και να δείχνει να έχει το πάνω χέρι για την κατάκτηση του σετ. Οι νταμπλούχες όμως δεν κατέθεσαν τα όπλα και με σερί 0-4 κατέκτησαν το πρώτο σετ με 23-25 και επίθεση της Χίπε.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με το πόδι στο γκάζι στο δεύτερο σετ. Με τη Ζιβογίνοβιτς οι φιλοξενούμενες έφτασαν στο 6-11 ενώ η ομάδα του Πειραιά έφτασε στο double score για το 7-14 αναγκάζοντας τον Μάσεκ να καλέσει τάιμ άουτ. Με άσο της Ηλιοπούλου ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 13-19 αλλά η διαφορά ήταν πολύ μεγάλη για τον Ολυμπιακό που δε δυσκολεύθηκε να πάρει και το δεύτερο σετ με 15-25.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε σημάδια αντίδρασης στο τρίτο σετ. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 8-5 με μπλοκ της Λαμπρούση ενώ η ομάδα του Πειραιά διατηρούσε προβάδισμα τεσσάρων πόντων μέχρι το 13-17 με τον Μίχαλ Μάσεκ να καλεί τάιμ άουτ. Οι γηπεδούχες με τα καλά σερβίς της Αλμπουκέρκι ισοφάρισαν σε 17-17 μετά από ωραία επίθεση της Χαντάβα.

Η ομάδα του Μίχαλ Μάσεκ προηγήθηκε μάλιστα με 19-18. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι για αρκετούς πόντους με τον ΠΑΟΚ να φτάνει πρώτος στο σετ μπολ για το 24-23. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφτασε και δεύτερο σετ μπολ με την Χίπε να παίρνει μπλοκ άουτ. Στο 25-25 ήταν σειρά του Ολυμπιακόυ να χάσει δύο ματς μπολ. Με άσο της Πολυνοπούλου ο ΠΑΟΚ έφτασε στο τρίτο σετ μπολ και κατέκτησε το τελικά το τρίτο σετ με 29-27 και άουτ επίθεση της Σκοτ.