Λαμία και Λάρισα ήθελαν νίκη και μόνο νίκη για να κρατήσουν τις ελπίδες τους για τα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ ζωντανές, με το τελικό 0-0 να μην αφήνει καμία από τις δυο ομάδες ευχαριστημένες…

Για τη Λάρισα ήταν ακόμα 2019. Για τη Λαμία, αρχές του 2020. Οι μέρες πέρασαν, οι εβδομάδες πέρασαν, η ημερομηνία με την καρκινική γραφή πέρασε, αλλά η νίκη ακόμα δεν έχει έρθει. Δύο ομάδες που ήθελαν τη νίκη για να ελπίζουν για τα πλέι οφ, αλλά και δύο ομάδες που έχουν μεγάλο πρόβλημα στο σκοράρισμα και μεγάλο πρόβλημα το τελευταίο διάστημα να πάρουν αποτέλεσμα. Οι γηπεδούχοι μένουν χωρίς νίκη για έκτο ματς στο πρωτάθλημα, οι φιλοξενούμενοι για έβδομο και τις λιγοστές φάσεις που είχαν για να σκοράρουν ήρθε να… σκοτώσει το VAR.

Η Λάρισα ΘΑ έφτανε πιο κοντά στο να πάρει το παιχνίδι στην προ βοηθού διαιτητή εποχή, αφού ο Γιάννης Παπαδόπουλος καταλόγισε πέναλτι για μαρκάρισμα που πολύ οριακά έγινε έξω από την περιοχή και εντέλει μετατράπηκε σε φάουλ. Αυτή, η φάση του 73ου λεπτού, ήταν και ό,τι ξεχώριζε από ένα ανιαρό βράδυ Σαββάτου, για το οποίο οι αριθμοί προϊδέαζαν τι θα συμβεί.

Υπάρχουν εκείνοι που είναι παραπλανητικοί και άλλοι που για κάποιο λόγο υφίστανται και ξεχωρίζουν. Η Λαμία, γηπεδούχος στο βραδινό παιχνίδι του Σαββάτου της Super League, είχε πετύχει δύο γκολ στα τελευταία πέντε ματς πρωταθλήματος. Η Λάρισα, φιλοξενούμενη στο ίδιο παιχνίδι, είχε πετύχει τρία γκολ σε έξι παιχνίδια. Πολύ δύσκολα θα βρεθεί κάποιον να μην μαντέψει τι συνέβη στα πρώτα 45 λεπτά αυτού του αγώνα. Ναι, αμφότερες οι ομάδες είχαν διάθεση για ποδόσφαιρο και, ναι, είχαν κάποιες καλές στιγμές. Ιδίως στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα, αφού έκτοτε και ως το τέλος του ημιχρόνου ο ρυθμός έγινε βασανιστικά αργός.

Στο καλό τους διάστημα, δεν κατάφεραν ούτε κλασική ευκαιρία να δημιουργήσουν, ούτε πολύ περισσότερο να σκοράρουν. Η Λάρισα είχε την υπεροχή και τις περισσότερες ενοχλήσεις στον Κώστα Θεοδωρόπουλο, όμως οι τελικές προσπάθειες ήταν συνήθως αδύναμες και εύκολες υποθέσεις για τον Έλληνα γκολκίπερ, ενώ η Λαμία είχε την πολύ καλή φάση στο 18’, αλλά πέραν τούτου απειλητικές επιθέσεις χωρίς καν τελική προσπάθεια.