Το πάθημα δεν λέει να γίνει μάθημα για την Γουότφορντ, με τις σφήκες να χάνουν μέσα από τα χέρια τους την νίκη στην έδρα της Μπράιτον από αυτογκόλ του Μαριάπα στο τέλος, γεγονός που συμβαίνει για τρίτη συνεχόμενη αναμέτρηση.

Δεν λέει να βγει από την επικίνδυνη ζώνη η Γουότφορντ, αφού έχει την κακή συνήθεια να τα… θαλασσώνει στο τέλος των παιχνιδιών. Αυτή τη φορά δεν έμεινε με τα χέρια αδειανά, όπως συνέβη στα παιχνίδια με Άστον Βίλα και Έβερτον, τα οποία έχασε στις καθυστερήσεις, αλλά έχασε ένα χρυσό τρίποντο στην έδρα της Μπράιτον.

Ένα καταπληκτικό γκολ του Ντουκουρέ σε κόντρα επίθεση (19’) έδωσε από νωρίς προβάδισμα στην έδρα της Μπράιτον, όμως η οι σφήκες έκτοτε περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο, κοιτάζοντας απλώς να κρατήσουν το μηδέν πίσω.

Αυτό δεν έγινε ποτέ και μάλιστα η προδοσία ήρθε εκ των έσω. Ο Μαριάπα στην προσπάθεια του να διώξει μία παράλληλη σέντρα κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (79’) γράφοντας το τελικό 1-1, που μάλλον κρίνεται δίκαιο με βάση την εικόνα του ματς.