Η Λειψία άντεξε στην ασφυκτική πίεση της Μπάγερν στην «Allianz Arena» και απέδρασε με την πολύτιμη ισοπαλία από το Μόναχο (0-0)

Η Μπάγερν Μονάχου υποδέχθηκε την Λειψία για την 21η αγωνιστική της Bundesliga, με την ομάδα του Φλικ να βρίσκεται στο +1 από τους «ταύρους».

Οι γηπεδούχοι από την αρχή έκλεισαν τη Λειψία στο μισό γήπεδο ενδικτηκό ήταν πως μέχρι το 30ο λεπτό η κατοχή ήταν 76%-26%, ωστόσο η Μπάγερν δεν κατάφερε να μετουσιώσει την κατοχή της σε ευκαιρίες με το 0-0 να είναι το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος η Λειψία είχε «χρυσή» ευκαιρία στο 48′ με τον Βέρνερ να εκμεταλλεύεται τραγικό λάθος του Μπόατενγκ, ωστόσο ο Αλάμπα έδιωξε. Λίγα λεπτά αργότερα το «Allianz Arena» ξεσηκώθηκε όταν ο Ουπαμεκάνο ανέτρεψε τον Λεβαντόφσκι μέσα στην περιοχή, όμως με τη βοήθεια του VAR ο Πολωνός υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ πριν αρχίσει η φάση και διόρθωσε την αρχική απόφαση του διαιτητή.

Στο 63′ οι φιλοξενούμενοι είχαν νέα τρομερή ευκαιρία με τον Ενκουκού να γυρίζει μέσα στην περιοχή στον αμαρκάριστο Βέρνερ που αστόχησε απέναντι από τον Νόιερ. Στα τελευταία λεπτά η Μπάγερν έφτασε μια… ανάσα από το τρίποντο, όμως ο Γκουλάσκι έδιωξε εντυπωσιακά σουτ του Γκορέτσκα μέσα από την περιοχή και κράτησε μέχρι τέλος το βαθμό για τους «ταυρούς».

Έτσι η Λειψία έφυγε με τον βαθμό από την… κόλαση του Μονάχου και βρίσκεται στο -1 από την Μπάγερν και στο +3 από τις Ντόρτμουντ και Γκλάντμπαχ.