Μια σημαντική αποκάλυψη έφερε στο φως της δημοσιότητας ο ΠΑΟΚ και η εφημερίδα Έθνος, καθώς η οικογένεια του προέδρου Νίκου Τζουλάκη συνδέεται με κουμπαριά με την οικογένεια Αυγενάκη εδώ και δύο χρόνια!

Τελικά, όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Πριν από δύο ημέρες ο επίσημος ΠΑΟΚ με ανακοίνωση απηύθυνε ένα ξεκάθαρο ερώτημα προς τον Λευτέρη Αυγενάκη: «Αξιότιμε Υπουργέ Αθλητισμού, έχετε ενημερώσει τον πρωθυπουργό ότι ο γιος του Τζουλάκη είναι κουμπάρος με τον αδερφό σας;». Μπορεί εκείνος να παρέμεινε σιωπηλός, όμως τα στοιχεία είναι αδιάσειστα και σιγά – σιγά βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με πάσα λεπτομέρεια, ξεδιαλύνοντας το κουβάρι που οδηγεί στην πολυσυζητημένη εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Τον Σεπτέμβριο του 2017, ο γιος του Χανιώτη δικαστικού Νίκου Τζουλάκη ήταν κουμπάρος στον γάμο του αδερφού του Λευτέρη Αυγενάκη, κάτι που μαρτυρά τις στενές σχέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο οικογένειας, αφού ο θεσμός της κουμπαριάς (ειδικά στην Κρήτη) κρύβει έντονους συμβολισμούς και αποτελεί σχέση ζωής.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά λοιπόν (τέλη Μαΐου 2019), και ενώ ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι πια Υφυπουργός Αθλητισμού με ΔΙΚΗ ΤΟΥ πρωτοβουλία, ΔΙΟΡΙΖΕΙ από μόνος του τον Νίκο Τζουλάκη ως πρόεδρο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, στη θέση του Στέφανου Στεφανόπουλου, ο οποίος παραιτείται στις 22 Μαΐου. Κανείς δεν υποστηρίζει ότι εδώ υπάρχει κάτι παράνομο. Είναι όμως ηθικό;

Είναι ηθικό να προεδρεύει μιας τέτοιας επιτροπής ένας άνθρωπος που έχει στενές οικογενειακές σχέσεις με τον νυν Υφυπουργό Αθλητισμού; Δημιουργούνται άμεσοι συνειρμοί αναφορικά με το διαβλητό της διαδικασίας; Υποτίθεται ότι η δικαστική εξουσία πρέπει να είναι εντελώς ανεξάρτητη με την πολιτική, έτσι δεν είναι;

Τελικά υπήρχε ή όχι υπουργική βούληση στην σύσταση της συγκεκριμένης επιτροπής που εξέτασε την υπόθεση πολυϊδιοκτησίας μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης; Τα στοιχεία είναι πια αδιάσειστα και δίνουν άλλη τροπή στην υπόθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, για την οποία ο ΠΑΟΚ καταγγέλλει πως μαζί με τον Λευτέρη Αυγενάκη έχουν διαπράξει κακουργήματα, τα οποία ερευνά ποινικά.

Η κίνηση του Νίκου Τζουλάκη να μην παραιτηθεί για λόγους ευθυξίας από τη συγκεκριμένη υπόθεση, παρότι η κουμπαριά της οικογένειας του με αυτή του Λευτέρη Αυγενάκη δεν αμφισβητείται πια από κανέναν, δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερους συνειρμούς και ενισχύει την πεποίθηση του ΠΑΟΚ, ότι η εισήγηση της ΕΕΑ τέμνεται με μία πολιτική απόφαση του Λευτέρη Αυγενάκη.