Η Μπαρτσελόνα βίωνε στο πετσί της τον νόμο του Μέρφι, βρέθηκε πίσω στο σκορ δυο φορές από την Μπέτις, αλλά στην επανάληψη έδειξε χαρακτήρα και απέδρασε με το σπουδαίο διπλό για την εύθραυστη ψυχολογία της από το «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» (2-3).

Έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο. Η ψυχολογία στο ναδίρ από τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από την Αθλέτικ Μπιλμπάο και το πρόσφατο χαστούκι από την Βαλένθια. Βομβαρδισμός από δημοσιεύματα για ίντριγκες, εσωτερικές έριδες και κακές σχέσεις στα αποδυτήρια. Ένας προπονητής να μην μπορεί να περάσει ακόμα την φιλοσοφία του. Κι όλα αυτά, με την Ρεάλ Μαδρίτης να περνάει νικηφόρα από την έδρα της Οσασούνα και να ανοίγει την διαφορά στο +6.

Όλα αυτά έκαναν το ματς στην έδρα της Μπέτις do or die. Η Μπαρτσελόνα είτε θα κέρδιζε, είτε θα άφηνε στην Ανδαλουσία μεγάλο μέρος από τις ελπίδες της για τίτλο.

Ξεκίνημα με το αριστερό. Στην πρώτη της κατεβασιά η Μπέτις κερδίζει πέναλτι σε χέρι του Λενγκλέ και ο Κανάλες κάνει το 1-0 (6’). Ότι χειρότερο για μία ομάδα με τόσο εύθραυστη ψυχολογία και κακή αύρα.

Τρία λεπτά αργότερα όμως ήρθε το πρώτο μαγικό από τον Λιονέλ Μέσι. Με ασύλληπτη μπαλιά βρήκε τον Ντε Γιονγκ, ο οποίος ήρθε ως κρυφός κυνηγός και «εκτέλεσε» τον Ζοέλ για το 1-1.

Ο Μέσι που εσχάτως έχει χάσει τον δρόμο προς τα δίχτυα αστόχησε ένα ακόμα τετ-α-τετ (23’) και τρία λεπτά αργότερα ήρθε η τιμωρία με τον Φεκίρ να κάνει το 2-1 με διαγώνιο σουτ ακριβείας σε μία ακόμα αντεπίθεση των βερδιμπλάνκος!

Το ματς έγινε σκληρό, οι Καταλανοί υπέφεραν, όμως στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ήρθε το φιλί της ζωής. Από μακρινό φάουλ του Μέσι, ο Μπούσκετς κατέβασε την μπάλα και από κοντά έφερε εκ νέου το παιχνίδι στα ίσα για το 2-2!

Από εκεί και μετά η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε μονομαχία του Λιονέλ Μέσι με τον Ζοέλ, όπου παραδόξως νικητής έβγαινε ο τερματοφύλακας της Μπέτις, ο οποίος σε δύο περιπτώσεις νίκησε τον Αργεντινό (47’, 62’), ο οποίος με ένα ψηλοκρεμαστό αργότερα λίγο έλειψε να βάλει το γκολ της χρονιάς (67’).

Αφού λοιπόν ο Μέσι δεν μπορούσε να σκοράρει είπε να σερβίρει. Από νέα εκτέλεση φάουλ, ο Λενγκλέ σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και με άπιαστη κεφαλιά έκανε το 2-3 (72’), στην απόλυτη ανατροπή του σκηνικού.

Οι αποβολές των Φεκίρ (76’) και Λενγκλέ (79’) αύξησαν κι άλλο τα επίπεδα έντασης, με τους Καταλανούς να παίζουν στο τέλος με το ρολόι, να τρώνε με passing game τον χρόνο και να παίρνουν το πολύτιμο τρίποντο, που αποτελεί και τεράστια ένεση αυτοπεποίθησης σε μία πολύ δύσκολη χρονικά στιγμή.