Ο Λου Ντορτ μπορεί να αγωνίζεται βασικός στους Θάντερ, αλλά εξαιτίας του συμβολαίου του δεν προπονείται με αυτούς αλλά μέσω βίντεο.

Ο Λου Ντορτ βιώνει μια περίεργη περίσταση με τους Θάντερ και γενικότερα με το συμβόλαιο του. Ο παίκτης έχει συμβόλαιο two way και μπορεί να περάσει μόνο 45 ημέρες στο ΝΒΑ.

Αυτή η συνθήκη περιπλέκει τα πράγματα και έχει φτιάξει ένα περίεργο αποτέλεσμα. Ο Ντορτ έχει καταφέρει να ξεκινάει βασικός στους Θάντερ και τα πηγαίνει εξαιρετικά, αλλά για να κερδίσει ημέρες ο παίκτης δεν προπονείται με την ομάδα. «Πρέπει να βλέπουμε πολύ βίντεο μαζί του», είπε ο Μπίλι Ντόνοβαν, ο προπονητής της Οκλαχόμα.

Ο μόνος τρόπος που μαθαίνει τους συμπαίκτες του είναι μέσω του βίντεο, οπότε πρέπει να δίνει τεράστια προσοχή αν θέλει να τους γνωρίσει και να είναι αποτελεσματικός στο παρκέ. Μέχρι τώρα το κάνει με τεράστια συνέπεια, γι’ αυτό και ξεκινάει με τους Θάντερ.

Για την ιστορία ο Ντορτ έβαλε υποψηφιότητα στο ντραφτ του 2019, αλλά δεν τον επέλεξε κανείς, με τους Θάντερ να του δίνουν την ευκαιρία για την G League. Από εκεί τους έπεισε για την ποιότητα του και τώρα βρίσκεται μεταξύ ΝΒΑ και της δεύτερης ομάδας. Στατιστικά μετρά 5.8 πόντους και 1.4 ριμπάουντ, αλλά εκεί που βοηθάει πραγματικά είναι στην άμυνα, αφού έχει την ικανότητα να σταματήσει τους αντιπάλους του.