Γαλλικό δημοσίευμα αναφέρει πως η Λίβερπουλ έκανε πρόταση άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ για τον Τσουκουεζέ όμως η Βιγιαρεάλ απάντησε αρνητικά.

Εκτός από τον Τακούμι Μιναμίνο της Ζάλτσμπουργκ, έναντι 8,5 εκατομμυρίων ευρώ, η Λίβερπουλ επιχείρησε να κάνει και άλλη μεταγραφή τον Ιανουάριο ώστε να ενισχύσει, άμεσα, την επιθετική της γραμμή.

Σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό «France Football», οι Κόκκινοι έκαναν πρόταση ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ στην Βιγιαρεάλ για την απόκτηση του 20χρονου Νιγηριανού εξτρέμ Σάμουελ Τσουκουέζε, ο οποίος έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις φέτος με το Κίτρινο Υποβρύχιο, μετρώντας τέσσερα γκολ και τέσσερις ασίστ σε 26 συμμετοχές.

Ο Τσουκουέζε, ο οποίος στοίχισε μόλις 500 χιλιάδες ευρώ στην Βιγιαρεάλ, όταν τον απέκτησε από τη Diamond Academy της Νιγηρίας τον Αύγουστο του 2017, μπορεί να αγωνιστεί με άνεση και στις τρεις θέσεις της επιθετικής γραμμής.

Παρά την δελεαστική πρόταση της Λίβερπουλ, όμως, η Βιγιαρεάλ απάντησε αρνητικά, επειδή παραχώρησε τον Καρλ Τοκό Εκαμπί στην Λιόν και θα… ξέμενε από επιθετικούς (πήρε τον Πάκο Αλκάθερ στην θέση του Καμερουνέζου, αλλά και γιατί η ρήτρα στο νέο συμβόλαιο του Νιγηριανού (λήγει το 2023) έχει οριστεί στα… εκατό εκατομμύρια ευρώ!