Η Red Bull μας αποκαλύπτει τo RB16, το αυτοκίνητο με το οποίο ο Μαξ Φερστάπεν και ο Άλεξ Άλμπον θα παλέψουν στο πρωτάθλημα της Formula 1 φέτος.

Η δεύτερη ομάδα μετά τη Ferrari, που αποκαλύπτει το φετινό της μονοθέσιο στη Formula 1, είναι η Red Bull. Η παρουσίαση έγινε στην πίστα του Σίλβερστοουν στην Αγγλία και το όνομά του είναι RB16! Πρόκειται για το αυτοκίνητο που θα οδηγεί ο Μαξ Φερστάπεν και ο Άλεξ Άλμπον και οι προσδοκίες τους, είναι πολλές. Ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull έχει δηλώσει ότι φέτος θέλει να πάρει την τρίτη θέση στο χειρότερο σενάριο και να παλέψει για ακόμη ψηλότερα, ακόμη και για πρωτάθλημα, ενώ η Red Bull τονίζει ότι η Honda, που είναι ο προμηθευτής της μονάδας ισχύος τους, έχει αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο τον κινητήρα.

Red Bull F1 2020

Στις 19 Φεβρουαρίου θα δούμε και τους πρώτους χρόνους της RB16, καθώς θα ξεκινήσουν και τα πρώτα δοκιμαστικά της χρονιάς. Αισθητικά συναντάμε τα χαρακτηριστικά χρώματα της Red Bull, με έντονο το μπλε, το κόκκινο και το κίτρινο. Δεν βλέπουμε μεγάλες διαφορές σε σχέση με το περσινό αυτοκίνητο, ούτε και σε επίπεδο χορηγών πάνω στο σώμα του μονοθεσίου. Ο ξεκάθαρος στόχος της Red Bull για φέτος θα είναι να κατακτήσουν κάποιο πρωτάθλημα. Στις τρεις τελευταίες σεζόν έχουν καταφέρει να φτάσουν στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών.

Red Bull F1 2020

Ειδικότερα, πέρυσι, ο Μαξ Φερστάπεν κέρδισε τους αγώνες στην Αυστρία, τη Γερμανία και τη Βραζιλία, ενώ πήρε τις πρώτες pole positions της καριέρας του. Μέσα στις επόμενες ημέρες, θα έχουμε πάρα πολλές παρουσιάσεις νέων μονοθεσίων. Η Ferrari ήδη μας έδειξε το δικό της, την SF1000 και σύντομα θα έχουμε νεότερα από όλες τις ομάδες! Η Toro Rosso (Alpha Tauri από το 2020), που πάει πακέτο με τη Red Bull, θα μας δείξει το δικό της αυτοκίνητο ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου στις 20:00 το βράδυ, ώρα Ελλάδας.