Ο Στέφανος Τσιτσιπάς υπέστη ήττα-σοκ από τον Αλιάζ Μπέντενε στο ABN Amro World Tennis Tournament (ΑΤΡ 500) και αποκλείστηκε από τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Μακριά από τον καλό του εαυτό ο 21χρονος τενίστας, έχασε με 7-5, 6-4 από τον 30χρονο Σλοβένο (Νο.52) και… ακύρωσε το πολυαναμενόμενο ραντεβού με τον Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ στην οκτάδα.

Ένα παιχνίδι που πραγματικά φαινόταν δικό του αφού, για να είμαστε ειλικρινείς, είχε απέναντί του έναν αντίπαλο που δεν είχε τίποτα σπουδαίο να δείξει στο γήπεδο. Απλά εκμεταλλεύτηκε τις κακές επιστροφές του Στεφ με το backhand και την απίστευτη κατάρρευσή του στο φινάλε του πρώτου σετ.

Ο Τσιτσιπάς ήταν σαφώς ανώτερος από το ξεκίνημα του αγώνα και μέχρι το 4-4 είχε χάσει μόνο έναν πόντο στο σερβίς του. Είχε χάσει, όμως, και πέντε ευκαιρίες για μπρέικ, που «εξουδετέρωσε» ο Μπέντενε με πρώτο σερβίς στην… αδύναμη πλευρά του Έλληνα τενίστα.

Ο Στεφ προηγήθηκε. πάντως, με 4-5, 15-30 και φαινόταν έτοιμος να «χτυπήσει» στην πιο κρίσιμη στιγμή και να αρπάξει το πρώτο σετ.

Ακολούθησε, ωστόσο, η… κάθετη πτώση του, που είχε ως αποτέλεσμα να πάρει ο Μπέντενε 11 σερί πόντους (!) και να γράψει το 1-0.

Τα νεύρα είχαν πλέον κυριεύσει τον Τσιτσιπά και ξεκίνησε με κακή ψυχολογία το δεύτερο σετ, με συνέπεια να χάσει το σερβίς του στο 1-1 και να μην μπορέσει να επανέλθει στη συνέχεια.

Ο Μπέντενε πήρε με αυτοπεποίθηση τις μπάλες στα χέρια του, χωρίς να έχει απειληθεί καθόλου στο δεύτερο σετ, και έκλεισε τελικά τον αγώνα μετά από 92 λεπτά συνολικής προσπάθειας.

Comebacks σαν αυτό που έκανε ο Στέφανος στον αγώνα με τον Χούμπερτ Χουρκάτς δεν γίνονται κάθε μέρα…

Ο νεαρός τενίστας στρέφει τώρα αναγκαστικά το βλέμμα του στη Μασσαλία (ATR 250), όπου θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον περσινό τίτλο του.

Σε ό,τι αφορά το ranking, θα παραμείνει στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης.