Ο Σαμάρντο Σάμουελς μπορεί να ανακοινώθηκε από τη Ροάν, ωστόσο η ΚΑΕ Πανιώνιος υποστηρίζει πως ο Αμερικανός έχει ακόμα συμβόλαιο με την ομάδα.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως ο Σαμάρντο Σάμουελς θα συνέχιζε την καριέρα του στην γαλλική Ροάν, κάτι για το οποίο δεν είχε γνώση ο Πανιώνιος Su Casa, αφού είχε συμβόλαιο με τον παίκτη.

Οι «κυανέρυθροι» ανέφεραν χαρακτηριστικά, όσον αφορά την υπόθεση, πως: «Η KAE Πανιώνιος Su Casa γνωστοποιεί προς πάσα κατεύθυνση ότι, ο αθλητής Samardo Samuels έχει συμβόλαιο συνεργασίας με την ΚΑΕ μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2019-20.

Παράλληλα ξεκαθαρίζει πως το συμβόλαιο FIBA που υπογράφτηκε πρόσφατα με τον Τζαμαϊκανό σέντερ τελεί εν ισχύ και δεν υπάρχει όρος «buy out». Αντίγραφο του συμβολαίου εστάλη στην FIBA, στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, καθώς και στην γαλλική ομάδα Chorale Roanne.

Ως εκ τούτου o Samardo Samuels είναι παίκτης της ΚΑΕ Πανιώνιος Su Casa και η ομάδα μας επιφυλάσσεται για οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να προστατέψει τα συμφέροντα της».