Βαρύς ήταν ο πέλεκυς της UEFA στην Μάντσεστερ Σίτι, τιμωρώντας τους Πολίτες με διετή αποκλεισμό από το Champions League για δυο χρόνια, ενώ θα τους επιβληθεί και πρόστιμο της τάξεως των 30 εκατομμυρίων ευρώ!

Πρωτόγνωρη – καμπάνα για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αφού η UEFA πετάει εκτός Champions League τη Μάντσεστερ Σίτι για την επόμενη διετία, ενώ την τιμωρεί με πρόστιμο 30 εκατ. ευρώ! Ο λόγος; Σοβαρή παραπλάνηση του διοικητικού οργάνου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου αναφορικά με τους κανόνες του FFP.

Η αυστηρότητα της τιμωρίας αντανακλά το πόσο σοβαρά θεωρούν τα αρμόδια όργανα της UEFA, την παραβίαση των κανόνων από τον σύλλογο και τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε. Η Σίτι κρίθηκε ένοχη από το Σώμα Οικονομικού Ελέγχου πως έχει διογκώσει ψευδώς τα έσοδα χορηγιών, όταν υπέβαλε τον φάκελο στο πλαίσιο συμμόρφωσης του FFP. H ένοχη διαπίστωση άρχισε από την έρευνα και τη δημοσίευση των απόρρητων εγγράφων από το Der Spiegel! Τα «διαρρεύσαντα» ηλεκτρονικά μηνύματα και έγγραφα έδειξαν ότι ο ιδιοκτήτης της Σίτι, Σεΐιχης Μανσούρ, χρηματοδότησε ως επί το πλείστον την τεράστια ετήσια χορηγία του τμήματος, του γηπέδου και των Ακαδημιών από την αεροπορική εταιρεία της χώρας του, την Etihad. Ένα από τα διαδεδομένα έγγραφα υποδεικνύει ότι μόνο 8 εκατ. λίρες από αυτή τη χορηγία το 2015-16 χρηματοδοτήθηκαν απευθείας από την Etihad και τα υπόλοιπα προέρχονταν από την προσωπική περιουσία του Μανσούρ.

Ασκεί έφεση η Σίτι

Άμεση ήταν η αντίδραση της πλευράς των Πολιτών όπως αναμένονταν! Η Σίτι λίγα λεπτά μετά την επιβολή της τιμωρίας, ανακοίνωσε επίσημα την αναμενόμενη κίνηση της, ότι θα εξασκήσει δηλαδή το δικαίωμα έφεσης στο CAS.