Παιχνίδι εκατομμυρίων έλαβε χώρα στην έδρα της -τέταρτης- Αταλάντα με αντίπαλο την -πέμπτη- Ρόμα, με τους γηπεδούχους να κάνουν την ανατροπή και να παίρνουν την νίκη, διευρύνοντας την μεταξύ τους απόσταση στους έξι βαθμούς στην Serie A.

Ο δρόμος είναι μακρύς, αφού ακόμα μας χωρίζουν 14 αγωνιστικές για το φινάλε της φετινής Serie A. Η Αταλάντα, όμως, έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα για να ανανεώσει το εισιτήριο της και για το επόμενο Champions League, με τη νίκη της (μετά από ανατροπή) επί της Ρόμα στο Μπέργκαμο (2-1).

Η ομάδα του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι άφησε έξι βαθμούς πίσω τους Τζιαλορόσι και κρατάει γερά στα χέρια της το «χρυσό» εισιτήριο, παίρνοντας ταυτόχρονα μια τεράστια ένεση ηθικού, ενόψει του πρώτου αγώνα της με την Βαλένθια για την φάση των «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης (Τετάρτη 19/02).

Η Ρόμα αιφνιδίασε τους γηπεδούχους με γκολ του Έντιν Τζέκο στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (45’), αλλά η Αταλάντα βγήκε «φουριόζα» από τα αποδυτήρια και, σε λιγότερα από 15 λεπτά, είχε φέρει τα πάνω – κάτω, με Χοσέ Λουίς Παλομίνο (50’) και Μάριο Πάσαλιτς (59’). Ο «χρυσός» σκόρερ είχε μπει ως αλλαγή μόλις 24 δευτερόλεπτα πριν!

Αταλάντα: Γκολίνι, Τολόι, Παλομίνο, Τζιμσίτι, Χάτεμπερ, Γκόσενς, Γκόμεζ (Μουριέλ 86’), Ίλιτσιτς (Μαλινόφσκι 83’), Ντε Ρουν, Φρόιλερ, Ζαπάτα (Πάσαλιτς 59’).

Ρόμα: Λόπεζ, Φάτσιο, Σμόλινγκ, Πέρες, Σπινατσόλα, Μαντσίνι (Βερετού 68’), Μκιταριάν, Πελεγκρίνι, Τζέκο, Περότι (Βιγιάρ 78’), Κλάιφερτ (Πέρεζ 62’)