Ο Σαρλ Λεκλέρ πιστεύει ότι στη φετινή σεζόν, που θα είναι η δεύτερη που διανύει με τη Ferrari, δεν θα δυσκολευτεί τόσο όσο στην προηγούμενη, αφού πλέον έχει ενσωματωθεί στην ομάδα.

Η χρονιά του 2020 θα είναι η τρίτη που τρέχει ο Σαρλ Λεκλέρ. Έχει συμπληρώσει ένα χρόνο με την Alfa Romeo Racing και άλλον έναν με τη Ferrari, οπότε έχει αρχίσει να προσαρμόζεται σε πολλά πράγματα γύρω από τη Formula 1. Ο Μονεγάσκος οδηγός έχει δηλώσει ότι έμαθε πολλά από την ομάδα και τον teammate του, τον Σεμπάστιαν Φέτελ και είναι έτοιμος για να παλέψει για τις κορυφαίες θέσεις στη νέα χρονιά.

Οι δηλώσεις του Σαρλ Λεκλέρ

«Φέτος θα είναι διαφορετικά. Πέρυσι, όλα ήταν καινούργια για εμένα. Έπρεπε να μάθω πάρα πολλά πράγματα, να ανακαλύψω την ομάδα, ακόμη κι αν ήμουν στη Ferrari Drivers Academy και έπρεπε να προσαρμοστώ σε όλα. Φέτος θα είναι πιο εύκολα. Έχουν ανέβει οι απαιτήσεις βέβαια, όμως έχω δουλέψει πάρα πολύ σκληρά για να φτάσω στο επίπεδο που θέλω φέτος. Ελπίζω να είναι ένας θετικός χρόνος για εμένα. Η προσέγγισή μου είναι διαφορετική επειδή τώρα ξέρω την ομάδα, ξέρω και λίγο καλύτερα το αυτοκίνητο. Μπορεί να έχουμε νέο, όμως αποτελεί μια εξέλιξη του προηγούμενου και όλοι μαζί δουλέψαμε προκειμένου να το κάνουμε καλύτερο, πιο έτοιμο για τη νέα σεζόν» είπε ο Σαρλ Λεκλέρ για τη νέα χρονιά που έρχεται!

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, ο Σαρλ Λεκλέρ σε πολλές περιπτώσεις έκανε έντονη αυτοκριτική. Στη συνέχεια των δηλώσεών του, είπε: «Πάντα θέτω τον πήχη πάρα πολύ ψηλά. Όχι μόνο σε επίπεδο αποτελεσμάτων, αλλά κυρίως στην προετοιμασία και την προσήλωσή μου στο στόχο μου, στις δουλειές που είναι να γίνουν με το αυτοκίνητο. Σπάνια εστιάζω στο στόχο, κυρίως επειδή πιστεύω ότι αν δουλέψουμε σωστά, τα αποτελέσματα θα έρθουν και ειδικά αν κάνουμε μια συλλογική προσπάθεια σαν ομάδα. Έκανα πιο σκληρή προπόνηση από ποτέ για να ετοιμαστώ φέτος και μπορώ να πω ότι αισθάνομαι πανέτοιμος»!