Η Μπαρτσελόνα… τα βρήκε μπαστούνια στο «Καμπ Νου» απέναντι στη σκληροτράχηλη Χετάφε, όμως κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 και να πιάσει στην κορυφή την Ρεάλ, που παίζει αύριο.

Τα πράγματα ήταν εξ αρχής περίεργα: ο τραυματισμός του Ντεμπελέ είχε «μουδιάσει» τους πάντες, με τους παίκτες της Μπάρτσα να βγαίνουν με φανέλες του άτυχου συμπαίκτη τους από τη φυσούνα. Το… πρόβλημα επιτεινόταν στο χορτάρι, καθώς απέναντί της είχε την σκληροτράχηλη Χετάφε, που προερχόταν από 4 σερί νίκες στο πρωτάθλημα και φιγουράρει στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Το πράγμα για την ομάδα του Σετιέν φάνηκε να στραβώνει σε βαθμό ποδοσφαιρικού κακουργήματος στο 23΄, όταν ο Νιόμ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων και έγραψε το 0-1. Για καλή τύχη της Μπαρτσελόνα το γκολ… σβήστηκε μέσω VAR- και ορθώς- καθώς ο σκόρερ είχε κάνει φάουλ στον Ουμτιτί.

Τα καλά μαντάτα για τους Μπλαουγκράνα ήρθαν 7 λεπτά μετά: ο Μέσι έβγαλε ασίστ από αυτές που βγάζει συνήθως μόνο ο ίδιος του ο εαυτός, ο Γκριεζμάν τελείωσε άψογα τη φάση και το 1-0 ήταν γεγονός. Ο Γάλλος παίκτης, μάλιστα, μετράει 4 γκολ και 3 ασίστ στα τελευταία 8 παιχνίδια.

Οι πρωταθλητές Ισπανίας ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 39΄, όταν ο Σέρχι Ρομπέρτο έπειτα από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας σημάδεψε διάνα και έκανε το 2-0.

Οι Μαδριλένοι αντέδρασαν και στο 66΄ μείωσαν με τον Άνχελ. Ο μεταγραφικός στόχος της Μπάρτσα πέτυχε εξαιρετικό… παστέλι, έφτασε τα 10 στο πρωτάθλημα και έκλεισε εντέχνως το μάτι προς τη διοίκηση της Μπαρτσελόνα.

Στα εναπομείναντα λεπτά το σκορ δεν άλλαξε καθώς ο Γκριεζμάν στο 74΄ κατάφερε- διότι περί μίνι κατορθώματος πρόκειται- να μην σκοράρει, οι γηπεδούχοι πήραν το πολυπόθητο τρίποντο, οι φιλοξενούμενοι τις (ανούσιες, δυστυχώς γι’ αυτούς) εντυπώσεις και, κάπως έτσι, η Ρεάλ Μαδρίτης απέκτησε συγκάτοικο στην κορυφή μέχρι αύριο.