Σε μια αναμέτρηση που οι καιρικές συνθήκες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, η Μπέρνλι επιστρέφοντας από τις… διακοπές της και με φόρα από τα σπουδαία αποτελέσματα με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ, πέρασε από το St. Mary’s επικρατώντας 2-1 της Σαουθάμπτον για την 26η αγωνιστική της Premier League!

Μόλις στο 2ο λεπτό από την εκτέλεση κόρνερ του Γουέστγουντ, ο Ινγκς πιστεύοντας πως ο τερματοφύλακάς του ήλεγχε τη μπάλα την άφησε να περάσει στο πρώτο δοκάρι και ο ΜακΚάρθι ήταν… μέσα στην εστία του όταν απέκρουσε, με αποτέλεσμα να γίνει το 1-0 για τους clarets! Ο Άγγλος επιθετικός των «αγίων», ο άνθρωπος στον οποίο στηρίζεται η ομάδα του Ραλφ Χάσενχουτλ για τα γκολ αφού είναι ο σκόρερ των 15/32 τερμάτων του συλλόγου στη φετινή Premier League (σε ποσοστό 46,9% των γκολ), θα απαντούσε πολύ γρήγορα και θα διόρθωνε το λάθος του. Στο 18′ με ατομική ενέργεια και δυνατό δεξί σουτ εκτός περιοχής ισοφάρισε, με την Σαουθάμπτον να έχει τεράστια ευκαιρία για την ανατροπή στο 27′, αλλά η προσπάθεια του Στέφενς έχοντας γίνει αποδέκτης μπαλιάς από εκτέλεση φάουλ, σταμάτησε στο δοκάρι. Το ματς χαρακτηρίστηκε από αρκετή προσοχή από τις δύο ομάδες στην προσπάθειά τους να πάρουν όλους τους βαθμούς.

Οι Μπουφάλ και Γουντ αποχώρησαν τραυματίες στο πρώτο μέρος με τις δυο αντιπάλους να κάνουν από μια αναγκαστική αλλαγή και στο δεύτερο μέρος η Μπέρνλι βρήκε το γκολ της νίκης και είχε και την τύχη με το μέρος της σε χέρι που έγινε εντός περιοχής στα τελευταία λεπτά. Στο 60′ ο Ματέι Βίντρα με τρομερό αριστερό σουτ έπειτα από στοπάρισμα με το στήθος στην περιοχή, γύρισμα του κορμιού του και προσποίηση στον Γουόκερ – Πίτερς έγραψε με εντυπωσιακό τρόπο το 2-1 για την ομάδα του Σον Ντάις. Οι «clarets» αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική τους πάσα και τις προϋποθέσεις που έφτιαξαν για γκολ θα μπορούσαν να είναι αρκετά πιο ήρεμοι. Εν τέλει, στο 82′ ο Στίφενς ήταν τυχερός που στην Αγγλία δεν υποδεικνύεται πέναλτι σε κάθε χέρι στην περιοχή και το δικό του σε γέμισμα από δεξιά αποφασίστηκε από τον VAR πως δεν αποτελεί παράβαση, για να κρατήσει, έτσι, η Μπέρνλι το υπέρ της σκορ και να πανηγυρίσει το «τρίποντο».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σαουθάμπτον: ΜακΚάρθι, Γουόκερ – Πίτερς (73′ Ομπαφέμι), Στίφενς, Βέστεργκαρντ, Μπέρτραντ, Γουόρντ – Πρόους, Χόιμπιεργκ, Άρμστρονγκ, Μπουφάλ (39′ Τζενεπό), Ινγκς, Λονγκ (86′ Άνταμς)

Μπέρνλι: Πόουπ, Μπάρντσλεϊ, Ταρκόφσκι, Μι, Τέιλορ, Χέντρικ, Γουέστγουντ, Κορκ, ΜακΝιλ, Γουντ (22′ Βίντρα), Ροντρίγκες