Ο Μάικλ Τζόνσον, ο θρύλος του παγκόσμιου στίβου, μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε μετά το εγκεφαλικό που υπέστη.

Ο γνωστός… πάπιας τόνισε ότι αισθάνεται πολύ τυχερός που κατάφερε όχι μόνο να ζήσει, αλλά και να επανέλθει πλήρως μετά την σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του πριν από δύο χρόνια.

«Ξέρετε, είμαι τυχερός τύπος» είπε ο Τζόνσον σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα Marca. «Και το λέω, παρά το εγκεφαλικό, είμαι τυχερός γιατί κάτι με οδήγησε να πάω στο νοσοκομείο αμέσως. Μιάμιση ώρα αργότερα και πιθανότατα δεν θα είχα περπατήσει ξανά. Είμαι καλά, επανήλθα πλήρως, ευτυχώς. Ήταν μια μακρά περίοδος, αλλά έχει τελειώσει» συμπλήρωσε.

«Όταν μου το είπαν, αισθανόμουν ακόμη και … θυμωμένος, ας πούμε ότι ποτέ δεν περίμενα ότι ένας υγιής αθλητής όπως εγώ, που φροντίζει τον εαυτό του, θα μπορούσε να του συμβεί αυτό. Έπρεπε να μάθω να περπατάω ξανά, να μάθω να τρέχω, να αποκτήσω σταθερότητα. Μπορεί να ειπωθεί ότι μοιάζει με την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι κάτι που κάνεις καθημερινά.. Με αυτή την έννοια, η γνώση της διαδικασίας για την επίτευξη ενός στόχου, από έναν ελίτ αθλητή, ήταν ένα πλεονέκτημα για μένα» κατέληξε ο τέσσερις φορές χρυσός ολυμπιονίκης.